Een paaseierenzoekactie uit een eerder jaar.
Een paaseierenzoekactie uit een eerder jaar. Ton Gesgarz

Paaseieren zoeken in centrum van Baarn dankzij Coöperatie Ondernemers Centrum Baarn: ‘Trots op mijn stadse dorpje’

29 maart 2024 om 08:00 Activiteiten

BAARN De winkeliers in het centrum van Baarn laten de paasdagen niet ongemerkt voorbij gaan. Zaterdag 30 maart worden in alle vroegte ongeveer tweehonderd doosjes met paasschuimpjes verstopt in de Pekingtuin en in de straten in het centrum.

Christine Schut

Baarnse kinderen worden uitgedaagd de doosjes te zoeken. Aan elk doosje is een prijs gekoppeld, beschikbaar gesteld door een winkelier. Let op: per kind mag er één doosje worden gevonden en ingeleverd. 

,,Ik ben nog steeds trots op mijn stadse dorpje, dat we hier zoiets kunnen organiseren”, klinkt Mary Papo tevreden. Het bestuurslid van de organiserende Coöperatie Ondernemers Centrum Baarn is ook blij met de twee boa’s die de regels in het centrum handhaven én kwartiermaker Jorge van Vliet.

,,We zijn drie weken verder met de boa’s, ik heb al van verschillende mensen gehoord dat ze zijn bekeurd, vooral voor fietsen in de Laanstraat. Die doen dat nu niet meer.” Wel ziet Papo nog veel busjes en auto’s door het centrum rijden als dat niet mag. ,,Daar lijken de maatregelen nog geen effect op te hebben.”

Van Vliet is aangesteld om te verbinden. Zowel ondernemers onderling als pandeigenaren en huurders en winkeliers en de gemeente. ,,We hebben regelmatig overleg met hem, dat is heel fijn.” Binnenkort wordt ook duidelijk welke activiteiten de winkeliers nog meer in petto hebben.

Maar eerst komend weekend de paaseieren. Kinderen mogen zaterdag zoeken tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Prijzen kunnen dezelfde dag worden afgehaald tussen 9.00 uur en 12.00 uur in de muziektent op de Brink. De hoofdprijs is een cadeaubon van twintig euro, te besteden in het centrum van Baarn. Daarvan zijn er vijftien beschikbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie