Net na de brand kwamen Ton en Maya Meijer op bezoek bij Merhula.
Net na de brand kwamen Ton en Maya Meijer op bezoek bij Merhula. Caspar Huurdeman

Netwerkbijeenkomst voor nieuwbouw scouting Merhula

14 maart 2023 om 15:00 Achtergrond

BAARN In het bos van paleis Soestdijk is al sinds 1966 scoutinggroep Merhula gehuisvest. In alle nieuwe plannen voor het paleis en de omliggende terreinen bleef er steeds een plekje voor het clubhuis. Het stuk grond, dat destijds door koningin Juliana in bruikleen gegeven was aan de groep, is zelfs een stuk groter geworden. Op die manier hebben de scouts meer speelruimte gekregen dankzij de nieuwe eigenaren van het paleis, MeyerBergman Erfgoed.

In 2021 brandde het clubhuis af; het houten gebouw was aangestoken en er was niet meer te redden. Direct dezelfde dag kwam familie Meijer Bergmans poolshoogte nemen en bood de scoutinggroep de gymzaal van de oude marechausseekazerne aan, om kosteloos te gebruiken. Ook werd nog een loods aangeboden, waar inmiddels gekregen spullen opgeslagen konden worden. In november 2021 kon de groep er al in. Hierdoor kreeg Merhula weer een eigen stukje speelruimte.

Bij het maken van de plannen voor de herbouw door de bouwcommissie verleende MeyerBergman Erfgoed medewerking. De commissie stemde in met het ontwerp van de Baarnse architect Groenesteijn.

SPONSOREN De bouwvergunning is verleend, gesprekken met een aannemer zijn gaande, maar de focus ligt nu op het binnenhalen van het laatste geld voor de nieuwbouw. Opnieuw schoot MeyerBergman Erfgoed te hulp, door de Oranjerie aan te bieden voor een netwerkbijeenkomst voor bedrijven uit Baarn en omgeving. Deze wordt op 31 maart gehouden Voor meer informatie: merhula.nl/ondernemersbijeenkomst-natuurlijk-netwerken-vrijdag-31-maart-2023. 

Aanmelden is verplicht omdat deelname niet onbeperkt is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie