Al 60 jaar elkaars beste maatjes: Dicky en Nico Tomassen - van Woudenberg.
Al 60 jaar elkaars beste maatjes: Dicky en Nico Tomassen - van Woudenberg. Celia de Vree

60 Jaar elkaars beste maatjes

Achtergrond

Samen actief bij de voetbalclub

[BAARN] Liefde op het eerste gezicht, dat was het. Dicky was met een vriendin mee, Nico verzamelde met de voetbalclub bij ‘Onder de Linden’ aan de Hoofdstraat. ,,Daar zag ik mijn aanwinst”, weet Nico nog goed. Nog altijd elkaars beste maatjes vierden ze afgelopen woensdag hun 60e huwelijksdag. 

Allebei zijn ze echte Barinezen. Dicky’s (81) ogen beginnen er van te glimmen, ze is er trots op. ,,Nico komt uit de Johannalaan, die bestaat nu niet meer. Ik woonde met mijn ouders aan de Verbindingsweg. Toen we trouwden konden we geen huis krijgen en hebben we nog 3,5 jaar bij mijn ouders gewoond.” Nico (85) vult haar aan: ,,Je hoort mensen vaak klagen over schoonfamilie. Nou, ik kwam in een gouden gezin terecht, platina zelfs. Het ging heel goed.” 

Toch was het jonge stel blij dat ze een eigen flat kregen aan de Schaepmanlaan. ,,Negen maanden later werd onze zoon Roy geboren,” lacht Dicky. ,,Ik wilde wachten met kinderen totdat we een eigen huis hadden.”  Drie jaar later kwam dochter Ellen en werd de flat te klein. 

Het gezin verhuisde naar de Thorbeckelaan. Dicky: ,,Wat waren we blij met ons paleisje. Het huis was pas vier jaar oud. En nog steeds vinden we het een fantastisch huis op een fijne plek. De kinderen zijn hier opgegroeid en we zijn heel goed met alle buren.” Nico liep dagelijks naar zijn werk bij de De Ruijter fabriek. ,,Daar ben ik van monteur opgeklommen tot assistent bedrijfsleider en heb ik 25 jaar gewerkt.” 

VOETBALCLUB Als er niet werd gewerkt, was het echtpaar vaak op de voetbalclub te vinden. Nico wilde graag profvoetballer worden maar een ernstige blessure gooide roet in het eten. Toch bleef hij graag bij SV Baarn actief. Omdat het stel graag dingen samen onderneemt, kwam ook Dicky bij de club. ,,Daar heeft ze zeker 15 jaar de jeugd getraind. En de F-jeugd opgezet. Bij SV Baarn zijn we heel actief geweest”, vertelt Nico. 

Dicky zat ook niet stil. Ze organiseerde jarenlang de Fietsvierdaagse, zat bij Veilig Verkeer Nederland en organiseerde de collecte voor Sportgehandicapten. ,,Als er ergens iemand nodig was, zeiden ze: vraag Dicky maar”, vertelt ze. Daarnaast werkte ze in diverse winkels in Baarn, van opticien Vermeulen tot groenteboer Ruitenbeek aan de Kerkstraat tot Fine Things in de Laanstraat. 

Samen is het echtpaar heel ondernemend. Ze hebben veel grote reizen gemaakt, van Amerika tot aan Zuid-Afrika. En recent nog vier weken naar Griekenland. ,,Daar woont onze dochter. Ze komt elke zomer een paar maanden naar Nederland en we hebben haar opgehaald. Heerlijk om haar weer even thuis te hebben,” geniet Dicky. Ook dochter Ellen geniet van de goede zorgen van haar ouders: ,,Ik krijg elke ochtend een beschuitje van ze, heel lief.” Om het huwelijk te vieren kreeg het diamanten bruidspaar ‘s middags de familie op bezoek. Daarna vertrok het gezelschap naar Demmers aan de Brink om het mooie jubileum met een borrel nog eens uitgebreid te vieren. 

door Celia de Vree

advertentie