Drie arrestaties na politieactie in Baarn.
Drie arrestaties na politieactie in Baarn.

Drie Baarnaars aangehouden bij onderzoek naar drugshandel

Overig

BAARN De politie heeft vanochtend op vijf adressen zoekingen verricht in een langer lopend onderzoek naar drugshandel in Baarn. Bij deze actie zijn alle drie de verdachten aangehouden.

Tijdens de inval op vier adressen in Baarn en een adres in Amsterdam heeft de politie drie mannen uit Baarn aangehouden. Het onderzoek richt zich op de handel in diverse soorten drugs. De twee 26-jarige mannen en een 30-jarige man worden verdacht van handel in verdovende middelen of betrokkenheid bij de handel.

Bij de doorzoekingen heeft de politie diverse soorten drugs, versnijdingsmiddelen en (vuur)wapens aangetroffen. Ook werden een scooter, cash geld en een ongebruikelijke hoeveelheid mobiele telefoons in beslag genomen. De drie verdachten worden in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Drugsindustrie is een oorzaak van zware criminaliteit. Er gaan op jaarbasis in Nederland vele miljarden euro’s om in de criminele drugsindustrie. De illegale inkomsten uit drugsactiviteiten worden in de legale economie witgewassen. Drugsproductie- en handel is vaak de oorzaak van ondermijning in Nederland. Deze ondermijning heeft allerlei zware criminaliteit tot gevolg. Denk aan witwassen, corruptie, bedreiging, geweld en liquidaties. Daarom pakt de politie de betrokken criminele netwerken hard aan.

Om ondermijning te bestrijden, hanteert de politie een integrale aanpak, waarin een intensieve samenwerking tussen meerdere (overheids-)partners centraal staat. Ook in dit onderzoek is er samengewerkt met het Openbaar Ministerie Midden-Nederland en de gemeente Baarn. Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. 

Wie informatie heeft dat iets niet klopt bij hem of haar in de buurt of concrete signalen heeft die wijzen op criminaliteit, wordt dringend verzocht ze te melden bij de politie via 0900 - 8844. Of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

advertentie
advertentie