Dames 1 van ZC de Vuursche speelde in sportcentrum de Trits in Baarn tegen De Otters.
Dames 1 van ZC de Vuursche speelde in sportcentrum de Trits in Baarn tegen De Otters. Caspar Huurdeman

Knap gelijkspel waterpolosters ZC De Vuursche dames 1

26 maart 2024 om 08:45 Waterpolo

BAARN ZC De Vuursche dames 1 heeft zaterdagavond een belangrijk punt veroverd in de strijd tegen degradatie. Koploper Otters ‘t Gooi werd op 6-6 gehouden.

En daardoor moesten de Otters terug naar Bussum met een kater. Bij winst zouden ze kampioen zijn geweest. De Vuursche startte sterk en zette de tegenstander onder druk. Rosalie Söder maakte de 1-0 en Kaylee van den Broek de 2-0, voordat de tegenstander iets terugdeed. In de tweede periode kreeg Otters meer grip op het spel en wist de gelijkmaker aan te tekenen.

Toch kwamen de Baarnse waterpolosters snel weer op voorsprong, door een mooi afstandsschot van Marit Bakker. Het was een spanende, gelijkopgaande strijd in de Trits. De Bussumers leken orde op zaken te stellen door uit te lopen naar 3-5. Sanne Honing verkleinde de marge tot 4-5 met een hard schot. Opnieuw liepen de bezoekers uit, het werd 4-6. Maar De Vuursche toonde veerkracht en sleepte dankzij treffers van Marit Bakker en Rosalie Söder, drie seconden voor tijd, alsnog de 6-6 binnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie