Alle hens aan dek in de verdediging van TOV afgelopen zaterdag tegen Saestum.
Alle hens aan dek in de verdediging van TOV afgelopen zaterdag tegen Saestum. Caspar Huurdeman

TOV beleeft zwaar seizoen - Thuisnederlaag tegen Saestum

19 november 2023 om 18:00 Voetbal

BAARN De overwinning op Amsvorde vorige week heeft voor TOV geen passend vervolg gekregen. Een tandeloze voetbalploeg verloor op eigen veld van concurrent Saestum met 1-2, en daar viel weinig op af te dingen.

door Hans Veltmeijer

Qua balbezit was TOV de grote winnaar in de eerste helft. Daar bleef het ook bij. Want uit al dat rondspelen van de bal werden nauwelijks gevaarlijke aanvallen en al helemaal geen scoringskansen gecreëerd. Het Baarnse team mist duidelijk creatief vermogen. Dat creëren van kansen lukte Saestum overigens ook niet, maar op slag van het rustsignaal kreeg de ploeg een cadeautje. Toen leidde balverlies van TOV binnen het strafschopgebied tot een uitgelezen kans voor de Zeisters om de score te openen. Maar Duncan Vervat hield met een knappe reflex zijn doel schoon.

Waar TOV in de eerste helft nog een optisch overwicht had, ontbrak ook dat na de thee. De verkeerde keuzes regen zich aaneen, het voetbalgogme was ver te zoeken. Maar ook Saestum bracht niet veel en werd in het zadel geholpen door TOV. Dave de Hoog zag een hoekschop van zijn borst afspatten en voor de voeten van een tegenstander komen, die niet talmde. Trainer Michael Weggemans van TOV had al drie wisselspelers klaarstaan om het laatste kwartier vol op de aanval te gaan spelen. Voordat de invallers het veld betraden was het echter al 0-2. Plots was Saestum er op de linkerflank vandoor en werd keeper Vervat voor de tweede keer verslagen.

Met vijf aanvallers probeerde Weggemans alsnog het tij te keren. Maar ook de verse krachten Abdellah Mounir, Luuk Buitink en Martijn van der Linden konden geen potten meer breken. Het overtal aan aanvallers had vooral levensgevaarlijke counters tot gevolg, die Saestum onbenut liet. De aansluitingstreffer viel nog wel, in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Na een mooie aanval mikte Ryan de Hoop vanaf 16 meter raak. En bijna had TOV nog een punt gestolen want Buitink had daarna de 2-2 op zijn schoen. Dat dat zou te veel geweest zijn voor het povere spel van de Baarnse ploeg deze natte zaterdagmiddag.

Zo beleven de Baarnaars nu al een zwaar seizoen in de derde klasse C, en bivakkeren momenteel op een degradatieplek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie