Jurgen Wouterse stond onder de lat en werd bejubeld door trainer Riza Bican na de eerste overwinning van het seizoen.
Jurgen Wouterse stond onder de lat en werd bejubeld door trainer Riza Bican na de eerste overwinning van het seizoen. Caspar Huurdeman

Eerste overwinning voor Eemboys van het seizoen

11 februari 2024 om 19:00 Voetbal

BAARN Er waren zaterdagmiddag enkel lachende gezichten aan de kant van Eemboys. De vijfdeklasser wist eindelijk de eerste overwinning van het seizoen achter haar naam te schrijven. Middenmoter SVMM werd met 2-1 verslagen.

De kop is eraf. Heel vorig seizoen kwam Eemboys niet tot een overwinning en ook dit seizoen was dat naast twee gelijke spelen niet gelukt. Nu weet de derde club uit Baarn eindelijk weer wat winnen is. 

De ploeg van Riza Bican begon uitstekend aan de wedstrijd met meerdere kansen. Uiteindelijk was het dan ook een terechte 1-0 voorsprong. Rechtsback Yassir Ouriemchi maakte een uitstekende actie en schoot zijn team richting op de goede weg.

Toch kwam SVMM vlak voor rust nog langszij. ,,Dat was wel even jammer, want we hadden genoeg kansen op de 2-0. In die fase vlak voor rust hadden zij even het momentum’’, zag Bican. Toch veranderde Eemboys niets in de rust. ,,Ik was tevreden over ons spel met buitenspelers. Alleen moesten onze middenvelders nog iets verder naar voren aansluiten.’’

Dat pakte goed uit en in de laatste twintig minuten hadden de bezoekers niets meer te vertellen. Zo trokken de Baarnaars de wedstrijd naar zich toe. Een teruggetrokken bal werd door Henk Niek Westeneng binnengeschoten, tot grote vreugde bij alle blauw-witten.

,,Vorige week speelden we al prima en daarvoor werden we ook niet weggespeeld door de koploper. We hebben de rug gerecht na de winterstop en deze wedstrijd verdiend over de streep getrokken’’, constateerde Bican.  

Ondanks dat Eemboys met een grote groep begon zijn er veel jongens afgevallen. ,,We maken er het beste van in het komend half jaar. Dit is in elk geval een enorme boost voor de komende tijd.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie