Afbeelding

Sportschool Budofit oogst medailles op judotoernooi in Houten

14 maart 2024 om 08:45 Vechtsporten

HOUTEN Dertien Baarnse judoka’s stonden in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 maart op de mat bij het jaarlijkse Groot Houten judotoernooi. Er werden diverse gouden medailles in de wacht gesleept op de tatami.

Op zaterdag was het de beurt aan de judoka’s van onder 10 en onder 12 jaar.
Thijs Ankone pakte zijn eerste podiumplek bij een groot toernooi, namelijk het brons. In de tweede ronde won Mikail Yilmaz eveneens het brons.

Polle v.d. Wielen kwam voor goud. Die ambities maakte hij helemaal waar want hij won inderdaad drie wedstrijden op een rij overtuigend met ippon.

Jort de Vries kende tegenslag, hij had de scheidsrechter niet mee. Hij behaalde brons, wat eigenlijk zilver had moeten zijn. Tyler de Rooij pakte met zijn aanvallende judostijl het zilver.

Zondag stonden de judoka’s van onder de 15 en onder de 18 jaar op de tatami. Jemoo Heuwekemeijer was trots op zijn bronzen plak. Ryan Leupen stond als een rots op de mat en werd dus de overtuigende kampioen. Wobbe Pronk ging met een derde prijs naar huis, net als Dylan van Gorkum

MOOIE OOGST

Bij de groep onder de 18 jaar behaalde Gyan van Beersen de zilveren plak, terwijl Thijs van Slooten, die het onder meer moest opnemen tegen de Nederlands kampioen en de districtskampioen, vierde werd. Zijn broer Stijn van Slooten liet iedereen zien wie de baas was in de poule, zodat hij uiteindelijk met goud naar huis kon. Al met al een mooie oogst voor de jonge Baarnse judoka’s.