Twan Rieksen heeft de dubbel anderhalve gehoekte sprong als grootste specialiteit.
Twan Rieksen heeft de dubbel anderhalve gehoekte sprong als grootste specialiteit. Leo Rieksen

Twan Rieksen niet naar finale WK, maar wel ervaring rijker

20 november 2023 om 12:02 Turnen

BAARN Deelname was al een droom voor hem, ervaring opdoen op het WK was het grootste doel. Dat is meer dan gelukt. Een finaleplaats zat er echter niet in voor de Baarnse trampolinespringer Twan Rieksen. Dat deerde de 13-jarige springveer niet eens zozeer. ,,Ik kan tevreden zijn, mijn beide sprongen waren prima.” 

door Jurre Jochemsen

,,Ik wil mijn beste sprong ooit laten zien, maar richt me op komend WK trampolinespringen in Birmingham niet op een klassering hoor.” Dat liet Twan eerder dit jaar al optekenen in de Baarnsche Courant. In Birmingham was het afgelopen vrijdagochtend te doen tijdens de intercontinentale titelstrijd aldaar. Hij ging vol voor het hoogste en onbevangen voerde hij zijn sprongen uit. ,,De finale halen was al heel lastig hoor met de vele Japanners, Chinezen en Amerikanen. Uiteindelijk sprong ik goed en haalde ik scores van 38,3 op de verplichte sprong en 44,64 bij de keuze.” 

Toch kan ik zeker tevreden zijn, mijn beide sprongen waren prima, netjes en zonder veel fouten.

Dit leidde uiteindelijk dus niet tot de eindstrijd. ,,Toch kan ik zeker tevreden zijn, mijn beide sprongen waren prima, netjes en zonder veel fouten. Ik deed het soms voorzichtig maar ja, een teamgenootje dat normaal gesproken boven mij eindigt, vloog eruit.”

Twan Rieksen, die de dubbel anderhalve gehoekte sprong als grootste specialiteit heeft, deed mee in de leeftijdscategorie 13-14, maar reisde met het volledige TeamNL af naar de Engelse stad. Ondanks zijn uitschakeling is het ‘overall gevoel’ toch tevredenheid. ,,Ik heb ontzettend veel geleerd; dinsdag en woensdag trainde ik wel drie keer per dag en dat was pittig. Het was maar de vraag hoe mijn lichaam daarop zou reageren, maar dat heb ik dus goed doorstaan. Sowieso was dit WK prachtig om mee te maken in die grote hal, ze maakten er een machtig feestje van met opzwepende muziek; heel mooi en goed georganiseerd.”

De trampolinespringer, die actief is voor GV Sparta in Ermelo, kijkt verder vooral uit naar wat de komende tijd op de rol staat. Gisteravond was er nog een gala met alle sporters, vandaag is het vliegen naar huis geblazen. ,,Daarna zijn er weer trainingen én aan het begin van het nieuwe jaar het NK trampoline, iets om naar uit te kijken!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie