Bij Oldstars tafeltennis worden ook andere beweegvormen aangeboden.
Bij Oldstars tafeltennis worden ook andere beweegvormen aangeboden. Elan

OldStars tafeltennis in Baarn; Elan start op 7 september

31 juli 2021 om 09:02 Tafeltennis

BAARN  BTTV Elan gaat starten met tafeltennis voor ouderen. Op 7 september is de kick-off aan het Meester de Groothof 12 met Bettine Vriesekoop, boegbeeld van het Nederlandse tafeltennis.

De Baarnse tafeltennisvereniging biedt hiermee ook ouderen de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren, meldt de club. De aangepaste spelvorm voor tafeltennis op latere leeftijd is immers uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten. 

Voor OldStars tafeltennis behoeft het spel tafeltennis zelf weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die tot op latere leeftijd kan worden beoefend. OldStars tafeltennis behelst echter meer dan alleen ‘een potje pingpongen’. Er worden naast het tafeltennis ook diverse beweegvormen aangeboden. Ook is er ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie, een gezellig gesprek en na afloop een drankje.

OUDERENFONDS De spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleider en/of trainer. Iedereen kan meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. OldStars tafeltennis is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. 

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van ‘de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen’. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.  

AANMELDEN Aanmelden voor de kick-off en meer informatie kan per e-mail via info@bttvelan.nl, of bellen met 0654251478. Er is ook al een speciale OldStars website: https://oldstars.nl/club/bttv-elan/. Elan gaat de komende tijd actief de publiciteit zoeken en zal met posters en flyers aanwezig zijn tijdens de open deuren route van het Cultureel Festival. De tafeltennisclub verwacht veel animo voor het Oldstars tafeltennis. Deelnemers hoeven alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding. Aan de clinic op 7 september zijn geen kosten verbonden. De aftrap is om 14.00 uur met koffie en thee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie