Oud-topspeelster Bettine Vriesekoop speelt een actieve rol bij het OldStars tafeltennis.
Oud-topspeelster Bettine Vriesekoop speelt een actieve rol bij het OldStars tafeltennis. Ouderenfonds

OldStars tafeltennis bij Elan

2 juni 2021 om 14:00 Mensen

BAARN Tafeltennisvereniging Elan heeft de ambitie om in het najaar van 2021 te starten met OldStars tafeltennis, om ouderen de mogelijkheid te bieden om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te blijven ervaren.

Met OldStars tafeltennis biedt Elan een aangepaste spelvorm voor tafeltennis op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten.

Wat is OldStars tafeltennis? Het spel tafeltennis zelf behoeft weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die zonder aanpassing tot op latere leeftijd kan worden beoefend. OldStars tafeltennis behelst echter meer dan alleen ‘een potje pingpongen’. Er worden naast het tafeltennis ook diverse beweegvormen aangeboden. Ook is er ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek, en na afloop een drankje. OldStars tafeltennis is een spelvorm voor tafeltennis op latere leeftijd. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+.

OUDERENFONDS OldStars tafeltennis is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals OldStars walking football, OldStars walking hockey en OldStars walking handball. Dit aanbod maakt het Ouderenfonds samen met de landelijke partners Menzis, VWS, RCOAK, Stichting Sluyterman van Loo en Zawabas. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100 procent ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

Wie wil meedoen dient alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding. De komende periode gaat Elan kijken of er interesse is bij ouderen om aan OldStars tafeltennis mee te doen. Wie interesse heeft om mee te doen en/of mee te helpen kan vast kijken op de website https://oldstars.nl/club/bttv-elan/. Er zal na de zomer een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd worden. Meer informatie ook via info@bttvelan.nl. Komen kijken kan ook, op maandag- of dondermiddag aan het Meester de Groothof 12 in Baarn. Of die middag bellen via 035-5423738.

Oud-topspeelster Bettine Vriesekoop (links) speelt een actieve rol bij het OldStars tafeltennis.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie