Afbeelding

Baarnse schoolkinderen fanatiek bij Koningsspelen

22 april 2016 om 12:57 partnercontent

BAARN - Alle Baarnse basisscholieren vanaf groep 3 hebben vrijdag 22 april meegedaan aan de Koningsspelen in sporthal De Trits of bij atletiekvereniging BAV (NBS). De leerlingen uit de groepen 1 en 2 bleven voor hun Koningsspelen op hun eigen school.

De 360 leerlingen van de Nieuw Baarnsche School (NBS) zijn tussen 8.30 uur actief bij BAV. Deze school doet niet mee met het 'officiële' programma in De Trits. "Wij organiseren deze sportdag al jaren. Al voordat de Koningsspelen werden ingevoerd", legt gymnastiekleerkracht Anne-Marie de Jong uit. "We hebben de sportdag wel verplaatst naar de dag dat ook de Koningsspelen worden gehouden. Bovendien zijn wij met 360 leerlingen een vrij grote school. Ik denk niet dat wij er nog inpassen bij De Trits. Daar zijn al duizend kinderen aan het sporten." De leerlingen werken op en rond de atletiekbaan veertien onderdelen af. Veel atletiekonderdelen zoals verspringen, sprinten en een veldloop. Maar er wordt ook gevoetbald. Alle leerlingen moeten alle onderdelen afwerken. Na afloop krijgen ze een diploma waarop hun resultaten staan vermeld en een vaantje.

In sporthal De Trits is het een drukte van belang. Het is een gekrioel van kinderen. De muziek doet de rest. Duidelijk is dat er fanatiek wordt gestopt. Twee leerkrachten zitten op de tribune en hebben als belangrijkste taak op de spullen van de kinderen te passen. "De kinderen hebben geen schema, alleen voor het zwemmen. Ze mogen kiezen wat ze gaan doen, sluiten aan in de rij van de activiteit die ze hebben uitgekozen", legt Bouwien Buijtenhuis van Guido de Bres uit. Haar collega Ellen van Amerongen is van de Koningin Wilhelmina School (KWS). "Ik vind dit een superleuke dag. Alles is goed geregeld. Alle kinderen van onze school zijn hier aanwezig. Sommigen rusten even uit en gaan dan weer verder. Er zijn leerlingen die eerst even de kat uit de boom willen kijken." Beide scholen hebben ook meegedaan aan het 90 dagen fitprogramma. En de leerlingen van de scholen krijgen twee keer in de week gymles. Vanochtend hebben ze ook meegedaan aan het koningsontbijt.

Ondanks de drukte en de herrie, houdt Michael van Ee, coördinator algemene dienst van De Trits, zijn hoofd koel. Hij geniet van een dag als deze. "Zoals elk jaar loopt alles gesmeerd. Het is ook elk jaar een succes. Er is supergoede begeleiding vanuit de scholen en de organisatie." Gevraagd of er nog meer kinderen zouden kunnen meedoen, antwoordt hij: "Wij kunnen er nog wel meer kwijt, maar vraag is of de organisatie dat wil. Nog meer kinderen over de vloer vergt wel extra organisatorische maatregelen." Alleen de fitnessruimte van De Trits is niet in bevolkt door kinderen. Verder is de hele accommodatie vandaag in gebruik.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie