Extra gymles doet jeugd goed

3 jun, 07:24 Overig MRT-les
Irene de Jong en Albert van der Blom met hun leerlingen die vandaag de laatste extra gymles hadden.
Irene de Jong en Albert van der Blom met hun leerlingen die vandaag de laatste extra gymles hadden.

BAARN Vanmiddag was de laatste motorial remedial teaching (MRT) les van dit schooljaar. De kinderen die deze extra gymlessen nodig hebben, krijgen weer plezier in het bewegen, ziet jeugdsportcoördinator Irene de Jong.

Al jaren wordt door de gemeente Baarn een motorische screening gedaan in de groepen drie van de basisscholen. Dan worden allerlei motorische vaardigheden getest en komt daar een score uit. Er zijn altijd circa 25 leerlingen met een score die aanleiding geeft tot meer aandacht. En ongeveer vijftien van hun doet mee aan de extra gymlessen. Dat vertelt Irene de Jong die al jaren de screening en de lessen verzorgt, samen met Albert van der Blom. 

Ze stelt geen significante toename of afname vast van het aantal kinderen dat door de jaren heen in aanmerking komt voor de MRT-lessen. Wel observeert ze als vakleerkracht gymnastiek dat er nog maar weinig ouders zijn die beweegspelletjes met hun jonge kinderen doen. Dat is dus een hiaa..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.