De dames van HCLB hebben de eerste wedstrijd er al opzitten (archieffoto).
De dames van HCLB hebben de eerste wedstrijd er al opzitten (archieffoto). Roeland de Bruyn

Nieuw handbalseizoen HCLB Baarn van start

11 september 2020 om 08:11 Overig

BAARN Het nieuwe handbalseizoen is van start gegaan op sportpark Ter Eem. De jeugd en de dames van HCLB doen mee aan de veldcompetities, heren 1 bereidt zich al voor op de hoofdklasse in de zaalcompetitie.

De heren zijn onder leiding van trainer Mark Roest al eerder begonnen aan hun voorbereiding, zij hebben een lang zaalseizoen voor de boeg. Heren 1 is gepromoveerd naar de hoofdklasse, vandaar dat zij eerder aan de zaalcompetitie beginnen. Dit seizoen is er dus geen veldcompetitie voor de heren.

Afgelopen maandag beten de jeugdleden de spits af. De F-jeugd (6-8 jaar) deed dat onder leiding van Debora Engelsman en Yvonne Gesgarz. Ook de E en D-jeugdteams (9-12) zijn maandag begonnen. Deze teams trainen allemaal van 17.00 tot 18.00 uur op de handbalvelden naast de kantine van TOV. Hoofdtrainer Mark Roest was erg tevreden na de eerste training. De D en E trainen ook op de donderdag, van 18.15 tot 19.15 uur. In het weekend van 12 en 13 september worden de eerste jeugdwedstrijden gespeeld.

De dames (vanaf circa 17 jaar) startten op 5 september onder leiding van Chantal Schouten met de trainingen. Ook zij spelen hun eerste wedstrijd in het weekend van 12 en 13 september. De dames (en heren) trainen op donderdag van 19.30 tot 21.00 uur. Ook de G-sporters gaan deze week van start. Deze groep traint het gehele seizoen op zaterdagmorgen in de Trits onder leiding van diverse vrijwilligers. Aansluitend aan de training is er elke week een gezellige nazit.

Dat laatste is HCLB wel toevertrouwd. Het is een vereniging waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. De club kan nog nieuwe leden gebruiken. Kom eens langs op de training of stuur een mail naar hclb@handbal.nl en er komt snel antwoord.

Hans Veltmeijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie