In klasse B won Aaldert van Amerongen de 1e en 2e prijs.
In klasse B won Aaldert van Amerongen de 1e en 2e prijs. Kees Koffrie

Combinatie Faes winnaar duivenvlucht Fay aux Loges

7 augustus 2020 om 09:43 Overig

BAARN Fay aux Loges, een kleine gemeente van nog geen 4000 inwoners onder de rook van Orléans was de uitwijkplaats voor het Nationale concours voor de sectoren 3 en 4. Oorspronkelijk stond Issoudun op de wedstrijdkalender, maar men verwachtte warm tot zeer warm weer, dus verspreidde de Nationale Duivenbond het bericht: 'Om de transporten van onze duiven in extreme omstandigheden te beperken, is gekozen voor losplaatsen met een kortere afstand en daarom lijkt Fay aux Loges dat 100 km. dichterbij ligt, ons het meest geschikt'.

Zaterdag om 09.00 uur vond de lossing plaats van 22.544 duiven. Wat aan de late kant, maar er zullen wel redenen voor geweest zijn.

Hoewel de wind uit westelijke richting kwam duurde het langer dan verwacht voordat de eerste duiven in Baarn arriveerden. Bij Anneke en Pierre Faes vielen om 16.23 uur twee duiven tegelijk op de antenne, hun derde 6 minuten later. De 1e tot en met de 5e prijs in de club, acht prijzen bij de eerste tien en vijftien van de twintig ingezette duiven op de verenigingsuitslag is natuurlijk prachtig, maar zal ze toch niet helemaal tevreden hebben gestemd, want hun ambities reiken hoger. Hun eerste duif staat pas op het derde blad van de Afdelingsuitslag, dat is ongewoon. Maar dat gold zeker ook voor andere dagfond specialisten in de vereniging.

Het was opvallend dat er weinig vroege aankomsten in Gooi- en Eemland waren te noteren. De lijn Kerkdriel tot en met Veenendaal scoorde nog vrij goed, en dan zou de conclusie kunnen zijn dat vele duiven uit het Gooi- en Omstreken door de westenwind zijn meegetrokken met het grote konvooi van 18.500 duiven van de afdelingen Gelderland/Overijssel, Oost-Nederland, Drenthe, Groningen en Friesland. En terugvliegen naar het thuisfront kost zoveel tijd, dat een vroege rangschikking wel vergeten kan worden.

In de wedstrijdcompetitie Noord wint de Combinatie Faes een 70e van 1.518 duiven en Regio A-1 de 24e van 921 duiven.

In klasse B won Aaldert van Amerongen de 1e en 2e prijs, een succesje dat hij goed kon gebruiken na alle misère die een steenmarter begin vorige week in zijn kweekhok had aangericht.

Zojuist verscheen het bericht dat de Combinatie Van Zoeren- Magré als 8e is geëindigd in het rijtje beste hokprestatie in Afdeling 7/Midden- Nederland van maar liefst 428 deelnemers. Een fantastische prestatie van dit enthousiaste Trio.

Totaal uitslag Fay aux Loges: Anneke en Pierre Faes: 1, 2 en 3; A. van Amerongen: 6, 7 en 16; H. & R. Bakker: 11, 13 en 19; H. van de Hoef: 15, 17 en 18; Ruttenberg-de Ruijter: 24, 25 en 28; W. van de Hoef: 26; J. Kwak: 30.                        

B-klasse: A. van Amerongen: 1, 2 en 6; H. & R. Bakker: 3, 4 en 9; H. van de Hoef: 7, 8 en 10; W. van de Hoef: 12, 14 en 16; Combinatie van Zoeren-Magré.


door Kees Koffrie

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie