Het G-Team van HCLB: sportiviteit en gezelligheid.
Het G-Team van HCLB: sportiviteit en gezelligheid. HCLB

G-handbal al sinds 2008 in Baarn

30 september 2023 om 11:08 Handbal

BAARN Sinds 2008 is het mogelijk voor mensen met een verstandelijke beperking om te handballen in clubverband in Baarn. Een nadere kennismaking.

Met Jan Koops, Yvonne Gesgarz en Maroesja Boersma richtte Gill Pinchetti het g-handbal op in Baarn omdat zijn dochter graag net als haar broer wilde handballen. De vier schreven een plan om het mogelijk te maken g-handbal bij de reguliere handbalvereniging te integreren. Toen nog SV Baarn, nu bekend als HCLB. G-handbal wordt gespeeld volgens de spelregels van het Nederlands Handbal Verbond maar dan wel aangepast aan het niveau van de teams. Het G-Team van HCLB startte met vier leden en heeft er nu twaalf en heeft een laag instapniveau. Het team laat zien dat ook zij kunnen sporten, aangepast waar nodig maar met heel veel plezier en saamhorigheid. Niemand kon of had eerder gehandbald maar het was geen belemmering voor hen maar ook zeker niet voor de trainers en begeleiders. Meedoen is belangrijker dan winnen. De leeftijd ligt tussen de twintig en veertig jaar en het niveau van de verstandelijke beperking gaat van laag tot middelmatig, iedereen met een verstandelijke beperking kan instappen. 

Na de training op de zaterdagochtend van 10:00-11:00 uur in sporthal De Trits is de gezamenlijke nazit waarin de week wordt doorgenomen. Als er iemand jarig is wordt dit uiteraard gevierd. Spelers kijken uit naar de speciale trainingen zoals de Paastraining, Sinterklaastraining en de Kersttraining maar nog meer naar de tweejaarlijkse Special Olympcis Nederlandse Spelen. Een weekend vol met wedstrijden waar gestreden wordt om de medailles maar ook tijd is voor ontspanning. Het g-handbal is deze maand weer begonnen met de trainingen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via ghandbal@gmail.com of 0630002326.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie