Afbeelding

Mozartorkest in de Pekingtuin

Overig Deel je nieuws

Mozartorkest in de Pekingtuin

Bestaat er mooiere muziek dan Mozart? En dan ook nog gespeeld door de befaamde Henk de Graaf op klarinet? Na de geweldige Tangomuziek van Rozemond en Bekkers van vorige week, komt De Graaf naar Baarn met zijn Kamerorkest Soest voor het vierde Koepelconcert in de Pekingtuin. Hij is (met drie orkestleden) solist in de Sinfonia Concertante KV297b voor blaasorkest en strijkorkest van Mozart. Daarnaast zal Gounods 1e Symfonie klinken. En dat allemaal live in de Pekingtuin. Vorstelijke tijden van cultureel Baarn lijken te herleven, want ook Crescendo treedt een dag eerder op onder de fantastische akoustiek van de Koepel in het park.

Het KNMI voorspelt een zorgeloos weekend, dus de picknickmanden en tuinstoelen kunnen klaargezet worden. Het concert is van 15.00 tot 16.00 met een korte pauze. Er is Koffie van Frank en na afloop een Meet&Greet op het terras van restaurant Peking. De toegang is gratis. 

HENK DE GRAAF is Ambassadeur van de klarinet, de titel van het boek dat hij schreef in 2019. Hij was van eerste solo-klarinettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hoofdvakdocent op het Rotterdamse Conservatorium en op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij nam ruim twintig muziekalbums op met de grote klassieke klarinetconcerten, maar ook met kamermuziek. Ook is Henk de Graaf al heel wat jaren actief als dirigent, vanaf 2020 van Kamerorkest Soest. Hij dirigeert ook het Symfonisch Collectief Nederland (SCN), met welk ensemble hij opnames verzorgt voor Stingray ClassicaNLTV. Als presentator op lokale radiozenders geeft hij zijn grote liefde voor de klassieke muziek door aan vele luisteraars.

advertentie
advertentie