Les Basses Réunies eerder in de Paaskerk
Les Basses Réunies eerder in de Paaskerk Eigen foto

Les Basses Réunies brengt Napolitaanse barokmuziek in Baarnse Paaskerk

2 maart 2023 om 17:28 Lokaal Deel je nieuws

Op uitnodiging van de Stichting Kunst & Cultuur Baarn brengt het fameuze Franse ensemble Les Basses Réunies van en met de cellist Bruno Cocset op zaterdagavond 18 maart 2023 het programma ‘Napoli misteriosa… e la nascita del violoncello’ in de aan de Oude Utrechtseweg te Baarn gelegen Paaskerk. 

Onder leiding van cellist Bruno Cocset schetsen Ryo Terakado, viool, Emmanuel Jacques, cello, Richard Myron, contrabas en Maude Gratton, klavecimbel en orgel, een beeld van het rijke muziekleven dat Napels, de Italiaanse stad die vanaf het jaar 1501 ruim twee eeuwen deel uitmaakte van het Spaanse Rijk, kenmerkte. Zo gaat het concert van start met een viertal ricercares van de Spanjaard Diego Ortiz om uiteindelijk de lijn van Italië naar Spanje via werken van componisten als Andrea Falconiere, Giovanni Bononcini, Alessandro Scarlatti en Nicola Fiorenza door te trekken naar het Madrid van Domenico Scarlatti en Luigi Boccherini. Van die laatste staat het beroemde kwintet ‘La Musica Notturna delle strade di Madrid’ op het programma.

Bruno Cocset

Na zijn studies aan de conservatoria in Tours, Lyon en Parijs maakte Bruno Cocset als continuo-speler en solist deel uit van Il Seminario Musicale van Gérard Lesne en de ensembles Le Concert des Nations en Hespèrion XX-XXI van Jordi Savall. In 1996 richtte hij met een aantal bevriende musici, waaronder Richard Myron, het ensemble Les Basses Réunies op met als belangrijkste doel het promoten van repertoire waarin lage snaarinstrumenten een prominente rol spelen. In die opzet is het ensemble, getuige een groot aantal spraakmakende cd’s en gevierde optredens op vrijwel alle oude muziekpodia die de wereld kent, glansrijk geslaagd. Of het nu gaat om sonates van Vivaldi, Geminiani, Bach, Tobias Hume of Boccherini, steeds leverden de door de labels Alpha en Agogique uitgebrachte cd’s van Les Basses Réunies de hoogste waarderingen op in de muziekpers en niet zelden werden ze onderscheiden met belangrijke muziekprijzen.

Het is niet de eerste keer dat Bruno Cocset optreedt in de Baarnse Paaskerk. In 1997 speelde hij er als lid van Il Seminario Musicale van en met de contratenor Gérard Lesne voor het eerst. Later volgden er nog een aantal Baarnse optredens, die steeds zorgden voor een enthousiast bijval van de concertbezoekers. Het concert in de Paaskerk vangt aan om 20.15 uur (kerk open 19.30 uur). Donateurs van de stichting genieten gratis toegang. Losse toegangskaarten worden tegen contante betaling van € 20 verkocht op de avond van het concert bij de ingang van de kerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie