Afbeelding
Yvonne van Woudenberg

Jeroen Bosman verkozen tot lijsttrekker van GroenLinks Baarn

2 oktober 2021 om 12:09 Politiek

BAARN De leden van GroenLinks Baarn hebben tijdens de algemene ledenvergadering van vrijdag Jeroen Bosman unaniem verkozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De kandidatencommissie stelde dat Bosman ,,bij de vervanging van Heidi van Otten als GroenLinks-raadslid en fractieleider het afgelopen jaar heeft laten zien dat hij zeer geschikt is voor deze functie. Ook zijn cv en motivatiebrief bevestigen de voordracht van de commissie.” De ALV volgde vervolgens unaniem het advies van de kandidatencommissie.

Bosman verving van oktober vorig jaar tot september van dit jaar Van Otten als fractievoorzitter vanwege haar ziekteverlof. Hij was van 2014 tot 2018 al eerder actief in de fractie. Voor Van Otten was het, na 12 jaar actief te zijn geweest in de Baarnse raad, waarvan 8 jaar als fractievoorzitter, tijd om het stokje over te dragen.

‘VEREERD’ In zijn reactie gaf de nieuwe lijsttrekker aan met volle overtuiging de rol op zich te nemen op weg naar 16 maart 2022. ,,Ik ben vereerd dat jullie zojuist het vertrouwen hebben uitgesproken dat ik in Baarn de kar van onze beweging kan trekken.”

Jeroen Bosman (1966) is partner van Ciska en pleegvader van Laurens, die inmiddels het huis uit is. Sinds 2007 woont hij in Baarn. Hij studeerde Nederlands met als specialisatie taalbeheersing. In het dagelijks leven helpt hij als zelfstandig adviseur bedrijven in de bouw en infrastructuur om doelstellingen op het gebied van Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieuzorg (KAM) te formuleren en te realiseren.

HOOPVOL Zijn grote motivatie is het besef dat verandering hoog nodig is. Om de schade tegen te gaan die is aangericht aan de aarde, aan de mensen die het niet vanzelfsprekend redden en aan de manier waarop we met elkaar omgaan. ,,GroenLinks kan volgend jaar het verschil maken in Baarn”, meent Bosman. De partij vindt dat er reden tot hoop is, gezien de winst van groene en progressieve partijen in andere Europese landen de laatste tijd. ,,En het meest hoopvol vind ik dat jongeren daarbij voorop lopen. Dat moet hier toch ook kunnen, hier in Nederland? Hier in Baarn?”

De komende tijd bereidt GroenLinks Baarn zich verder voor op de gemeenteraadsverkiezingen. Begin december zullen de volledige kandidatenlijst en het programma voorgelegd worden aan de leden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie