Nina Ostendorf versterkt het team dat de Baarnsche Courant maakt.
Nina Ostendorf versterkt het team dat de Baarnsche Courant maakt. Privéfoto

Jong talent meldt zich bij Baarnsche Courant

10 september 2021 om 07:30 Mensen

BAARN ‘Ik heb onlangs, als inwoonster van Baarn, de Baarnsche Courant gevolgd en gelezen. Ik ben veel interessante onderwerpen tegengekomen, maar ook ben ik een aantal onderwerpen tegengekomen die mij niet aanspraken. Dit kan verschillende redenen hebben. Bij mij is de voornaamste reden: leeftijd.’ 

Onlangs ontving de redactie een interessant mailtje. Daarin daagde Nina Ostendorf (18) de redactie feitelijk uit met meer artikelen te komen die interessant zijn voor jongeren. Nieuwsgierig als we zijn, hebben we een gesprek gevoerd met Nina en haar vervolgens uitgenodigd met ideeën te komen. Gevolg van het gesprek is dat Nina als verslaggever is toegevoegd aan ons verslaggeverskorps. Afgelopen zaterdag heeft Nina verslag gedaan van het Cultureel Festival. Hieronder stelt zij zichzelf voor.

NINA OSTENDORF ,,Als u internet erop naslaat, zult u zien dat ik niet geboren en getogen ben in Baarn. Als dit wel het geval zou zijn geweest had ik misschien moeten beginnen met: Lees het stuk van deze Barinees! 

Beste lezers van de Baarnsche Courant, Ik ben Nina Ostendorf en ik ben 18 jaar jong. Afgelopen schooljaar heb ik mijn havodiploma gehaald en heb ik ervoor gekozen om een tussenjaar te nemen. Dit jaar hoop ik erachter te komen waar mijn passie ligt, zodat ik in 2022 een keuze kan maken voor mijn vervolgopleiding.

In 2010 ben ik vanuit Almere naar Baarn verhuisd en heb ik in de afgelopen 10 jaar veel geleerd over dit mooie dorp. Sinds kort mag ik artikelen schrijven voor de Baarnsche Courant. Ik vind dit een unieke en gave kans om meer te leren over het schrijversvak en uiteraard nog meer over Baarn zelf. Als jonge inwoner lijkt het mij tof om over onderwerpen te schrijven die voor jong en oud interessant zijn. Het lijkt me een pittige, maar vooral leuke uitdaging om de Baarnse jeugd te motiveren de lokale krant te lezen. We zijn tenslotte allemaal Baarnaars en Barinezen.

Heeft u, en vooral: heb jij, ideeën waarover ik kan schrijven voor Baarnsche Courant? Laat het mij weten!”

Nina is te bereiken via het mailadres: Nina.Ostendorf@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie