Vandaag nam Veilig Verkeer Nederland de jaarlijkse verkeersexamens af voor 245 Baarnse leerlingen van groep 7.
Vandaag nam Veilig Verkeer Nederland de jaarlijkse verkeersexamens af voor 245 Baarnse leerlingen van groep 7. Caspar Huurdeman

Verkeersexamen voor groep 7 in Baarn

20 mei 2021 om 06:47 Verkeer en vervoer

BAARN 245 leerlingen van groep 7 doen vanochtend het praktisch verkeersexamen. De start is op de parkeerplaats bij de ijsbaan.

De eerste deelnemers wordt om 08.30 uur door verkeerswethouder Jannelies Vissers succes gewenst. Daarna start elke minuut een scholier. Het verkeersexamen kwam in het nieuws na een oproep van VVD-raadslid Maike Koenders om ook groep 8, die door corona vorig jaar geen praktisch examen kon doen, een herkansing te bieden. De gemeenteraad riep in april met een breed gedragen motie op om alle mogelijkheden te onderzoeken om zo’n herkansing mogelijk te maken. Dat leidde tot geïrriteerde reacties bij het bestuur van Veilig Verkeer Baarn en een ingezonden brief in deze krant.

VVN afdeling Baarn vraagt de andere weggebruikers om de kinderen tijdens het verkeersexamen geen ‘voorkeursbehandeling’ te geven, omdat de kinderen daardoor in verwarring kunnen raken. Wel wordt gevraagd extra rekening met de fietsende kinderen te houden en ze te benaderen als gewone weggebruikers.

Om de overige weggebruikers erop te attenderen dat er morgen een praktisch verkeersexamen aan de gang is, worden op een aantal punten op de route spandoeken opgehangen met het opschrift: ‘Let op! Verkeersexamen aan de gang.’

Met het fietsexamen laten de 245 leerlingen zien dat zij die verkeerstheorie ook in de praktijk op de juiste wijze kunnen toepassen. Veel kinderen hebben de afgelopen weken samen met hun vader of moeder de route geoefend met behulp van de ‘Wegwijs’. Samen oefenen is voor de kinderen veiliger en door de extra uitleg van de ouders tijdens het oefenen, wordt de kans om te slagen groter.

Zoals elk jaar is de route op de examen dag voorzien van een bewijzering, zodat de kinderen de route niet uit hun hoofd hoeven te leren. Geel gekleurde routebordjes met een duidelijke rode pijl geven de te rijden richting aan. Op diverse punten in de route zijn controleposten opgenomen, waar ouders of andere vrijwilligers bijhouden welke kinderen passeren. Zij zullen er ook op toezien of de kinderen de verkeersregels op de juiste wijze in de praktijk weten toe te passen.

De verkeersexamens duren tot 14.30 uur. Het is het enige verkeersexamen dit jaar. De leerlingen van groep 8 moeten het dus definitief doen met het theorie-examen dat ze vorig jaar al aflegden.

Wethouder Jannelies Vissers gaf vanochtend het startsein voor de examens.

Wethouder Jannelies Vissers wijst de leerlingen waar ze naartoe moeten.
Vrijwilligers van VVN Baarn leidden alles in goede banen.
Wethouder Jannelies Vissers knipt het lint door. Het examen kan van start.
Joke van Vulpen legt uit wat de bedoeling is. (archieffoto)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie