Komend jaar wel weer een verkeersexamen voor de kinderen van de basisschool.
Komend jaar wel weer een verkeersexamen voor de kinderen van de basisschool. Roeland de Bruyn

Dubbel verkeersexamen voor groep 7 en 8

18 november 2020 om 12:01 Onderwijs

BAARN Vorig schooljaar was het niet mogelijk om tussen coronasluiting en opening het praktijk verkeersexamen bij de groepen 7 van het basisonderwijs af te nemen. Het schooljaar 2020/2021 wordt het examen wel gehouden door de 88 jaar ‘jonge’ afdeling Baarn van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Gekeken wordt naar de haalbaarheid van een dubbelexamen voor groep 7 en 8.

In vragen aan burgemeester & wethouders vroeg de raadsfractie van de VVD of het praktijkexamen alsnog afgenomen kon worden voor de huidige leerlingen van de groepen 8. B&w waren daar duidelijk over. De veiligheid wordt niet alleen bepaald door een veilige infrastructuur rondom de scholen, maar ook door de kennis van zowel de verkeersregels als het -gedrag. Het theorie-examen is vorig schooljaar wel gehouden, de praktische toets niet. Volgens de VVD zou de praktijk voor de huidige leerlingen van de groepen 8 alsnog kunnen worden afgenomen. Het college antwoordt: ,,Het examen is een toetsing achteraf van kinderen die nu al veilig naar school fietsen. Zo’n eindtoets is de afsluiting van de lessen op school en het rijden van de route met de ouders. Veel kinderen komen op de fiets naar school. Meer ouders zouden hun kinderen op de fiets naar school moeten brengen, niet met de auto en dan voor de deur afzetten.” Het college is van mening dat ouders het goede voorbeeld dienen te geven.

Het verkeersexamen wordt afgenomen door VVN in opdracht van de provincie Utrecht. De provincie bepaalt wie invulling aan de toetsen geeft. De VVD had graag gezien dat contact met de Fietsersbond werd opgenomen om een ondersteunende rol bij het praktisch verkeersexamen te spelen. Het college ziet die noodzaak niet in temeer daar er geen wensen van de Fietsersbond liggen om die ondersteuning te verlenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie