Afbeelding
Foto: Politie

Aanhoudingen na vuurwerkvondst Baarn

18 december 2017 om 13:28 partnercontent

BAARN - Op de Kastanjelaan in Baarn is zondagavond een grote partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. De totale opbrengst was 900 kilo. De politie heeft twee mannen - 45 en 40 jaar - aangehouden.

Bij de politie was een tip vanuit Duitsland binnengekomen dat een 45-jarige man uit Baarn regelmatig grote partijen illegaal vuurwerk uit het buitenland haalde. Daarop besloten politieagenten de woning van de man te observeren.

Zondagavond zag een van de agenten dat de man, samen met een andere man, diverse dozen uit de woning in een bestelbusje laadde. De politie hield de bestuurder van het busje, een 40-jarige man, staande en vond in de laadruimte een grote hoeveelheid vuurwerk. De bestuurder werd aangehouden.

Naar aanleiding van de vondst in het bestelbusje werd de woning van de 45-jarige man doorzocht. In de woning en de tuin aan de Kastanjelaan werd eveneens een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden. In totaal werd bijna 900 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Al het vuurwerk is in beslag genomen en ook de 45-jarige bewoner werd aangehouden. De recherche in Baarn onderzoekt samen met het Vuurwerkteam Midden Nederland de zaak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie