Albert Heijn manager Albert Buijs samen met Herman Olde Heuvelt van Lionsclub Eemland bij de Lions geld verzamelzuil.
Albert Heijn manager Albert Buijs samen met Herman Olde Heuvelt van Lionsclub Eemland bij de Lions geld verzamelzuil. Lions

Actie 'Fight for sight' Lionsclub Eemland

12 augustus 2020 om 08:49 Maatschappelijk

BAARN Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan staar. Staar kan op verschillende manieren ontstaan. Meestal is ouderdom de belangrijkste oorzaak, want met het klimmen der jaren kunnen eiwitten in de ooglens samenklonteren, waardoor de lens troebel wordt en ons zicht achteruitgaat. Maar ook erfelijke factoren kunnen staar veroorzaken. Staar is met een eenvoudige oogoperatie te verhelpen, waardoor iemand ineens weer alles haarscherp ziet.

In Nederland is een staarbehandeling meestal een fluitje van een cent, maar in ontwikkelingslanden is zulke zorg vaak niet voorhanden. Ook al kost zo’n operatie daar slechts €30, het is voor talloze mensen een onoverkomelijk groot bedrag, waardoor ze zo goed als blind door het leven gaan. De Lionsorganisatie zet zich wereldwijd in om dit leed te bestrijden met het project 'Fight for sight', waarmee tienduizenden mensen in derdewereldlanden letterlijk het zicht weer in de ogen krijgen.

,,Baarnaars en Barinezen kunnen de Lions vanaf nu helpen helpen! Heeft u oud geld (guldens?) of vreemde valuta ongeacht van welk land of van welke waarde? Gooi dat dan in de verzamelzuil bij Albert Heijn in Baarn. Wij zetten dat geld om in euro’s", aldus één van de organisatoren. Van elke €10 maakt de goededoelenorganisatie Wilde Ganzen €15, dat vervolgens wordt aangewend voor staaroperaties. Elke Nederlander heeft wel vreemd en/of oud geld ergens in huis liggen. Via de verzamelzuil bij Albert Heijn kan er nu een zinvolle bestemming aan worden gegeven. Meer weten? Kijk op www.vreemdenoudgeld.nl.

Doe nu mee en gun anderen letterlijk het licht in de ogen. Lionsclub Eemland maakt deel uit van de wereldwijde Lionsorganisatie met 1,4 miljoen leden in 205 landen. Alleen in Nederland wordt door Lions jaarlijks ruim € 100.000 bijeengebracht, goed voor ruim 6.000 oogoperaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie