Abeltje, sinds kort aan de Laanstraat 77. ,,Hoogwaardig, duurzaam en sympathiek geprijsde kleding."
Abeltje, sinds kort aan de Laanstraat 77. ,,Hoogwaardig, duurzaam en sympathiek geprijsde kleding." Peter Beijer

Het vinden van pareltjes; tweedehands designer kleding bij Abeltje

16 september 2020 om 16:36 Advertorial_3

BAARN Dames kleding van merken die men normaal alleen op de ‘P.C. Hooftstraat in Amsterdam’ kan vinden voor een fractie van de nieuwprijs, het kan en mag op de Laanstraat 77. Sinds een paar maanden is daar de winkel van ‘Abeltje’.

Abeltje is de naamgeefster en eigenaresse van de winkel. ,,De afgelopen maanden heb ik een vliegende start mogen ervaren en al veel dames uit Baarn en daarbuiten blij mogen maken met mooie items. Ik vind het belangrijk dat vrouwen vol zelfvertrouwen in het leven staan, en kleding is hier een belangrijk onderdeel van. Tevens ben ik dankbaar dat alle kleding die bij Abeltje gevonden word direct bijdraagt aan het behoudt van onze planeet. De negatieve bijdrage van fast fashion op onze planeet is schrikbarend, hergebruik van kleding is een direct antwoord hierop.

De webwinkel van Abeltje (www.abeltje.nl) is reeds 9 jaar in bedrijf. Sinds drie maanden heeft ze ook een fysieke winkel waar veel vrouwen uit de regio iets moois op de kop hebben kunnen tikken. Een vintage Versace jeans, een lichtblauwe tricot trui van het merk Elisabetta Franchi, een jurk van Marc Cain, een tas van Gucci of Giorgio Armani, een jasje van Pauw en schoenen of laarzen van Strafford of Cinti. Het is voor veel van mijn klanten de sport om dat ene bijzondere item te vinden tussen de meer dan 1000 uitgestalde pieces.

,,Ik ben ontzettend warm ontvangen in Baarn. Ik merk dan ook dat ik al bij veel dames onderdeel ben van hun wekelijkse ommetje”, vertelt Abeltje. ,,en dat terwijl ik mijzelf nog niet in Baarn heb kunnen introduceren. Baarn past echt bij mij en ik had niets liever gewild dan een leuke opening willen organiseren. Helaas ging dat door de corona niet door.”

Abeltje woont in Hilversum met haar twee zoontjes en man. Haar opleiding aan de hogere Hotelschool in Den Haag bracht haar in verschillende functies in het bedrijfsleven. Zij vertelt over haar maatschappelijke carrière: ,,Ik heb mooie banen gehad en met veel plezier gewerkt bij diverse ondernemingen binnen de zakelijke dienstverlening. Toch was het niet wat bij mij paste. Bij elke nieuwe functie raakte ik verder verwijderd van wat ik echt wil. Na de geboorte van mijn eerste zoontje heb ik een grote stap genomen en mijn baan opgezegd en is de reis van Abeltje.nl begonnen.”

De verkoop van duurzame tweedehands designer kleding sluit naadloos aan bij de levenswijze van Abeltje. ,,Duurzame kleding is niet zo vanzelfsprekend. Wanneer je nieuwe en goedkope spullen koopt, denk dan na over het productieproces. Realiseer je eens wat het werkelijk kost om deze producten te maken. De arbeidsomstandigheden van de makers en de negatieve footprint op onze aarde zijn de echte verborgen kosten. Daarom is hergebruik in het algemeen belangrijk.

Abeltje zit naast de fairware dameszaak ‘Enz’ (op nummer 75) een branchegenoot die eveneens tweedehands kleding verkoopt. ,Wij zijn complementair aan elkaar. Samen hebben we een droom; De vintage hotspot worden van ’t Gooi.

Naast de winkel aan de Laanstraat zijn de designer kleding & accessoires van Abeltje ook via de webshop te koop. Meer informatie:
www.abeltje.nl, Laanstraat 77.

Peter Beijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie