Paul Willems heeft aangekondigd per 1 september met pensioen te gaan.
Paul Willems heeft aangekondigd per 1 september met pensioen te gaan. Amerpoort

Willems weg bij Amerpoort

23 januari 2021 om 12:00 Zorg

BAARN Met ingang van 1 september aanstaande vertrekt Paul Willems als bestuurder bij zorginstelling De Amerpoort. Met het beëindigen van zijn functie sluit Willems ook zijn loopbaan af. De raad van toezicht van Amerpoort heeft besloten om na het vertrek van Paul Willems, een tweehoofdig raad van bestuur aan te stellen. De ondernemingsraad heeft positief advies uitgebracht bij dit besluit. Binnenkort start de werving door Vanderkruijs, partners in executive search.

De bestuurder laat weten in een nieuwsbrief van De Amerpoort, waar hij nog steeds met veel plezier werkt, dat hij zijn dienstverband een aantal jaren voor zijn pensioengerechtigde leeftijd beëindigt.

Het is blij deel uit te maken van deze organisatie en een bijdrage te leveren aan de ambities van Amerpoort. En om dat samen te doen met goede collega’s in het managementteam, met veel betrokken professionals.

Tijd om te reizen, te studeren, te lezen én meer tijd voor elkaar

Paul Willems stelt: ,,Na ruim 43 jaar werken in verschillende functies in de gezondheidszorg, waarvan zo’n 21 jaar als bestuurder, wil ik samen met mijn partner genieten van ons leven in Nederland en Indonesië. Tijd om meer te leren van andere culturen. Tijd om te reizen, te studeren, te lezen én meer tijd voor elkaar.”

Met de Raad van Toezicht heeft hij besloten zijn vertrek nu al bekend te maken zodat Amerpoort de tijd heeft op zoek te gaan naar een opvolger. ,,Tot het einde van mijn dienstverband zal ik me met volle overtuiging als bestuurder voor Amerpoort blijven inzetten. Ik zal samen met iedereen blijven werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking, samen met cliënten, verwanten en medewerkers. Samen met onze partners in regionale en landelijke netwerken”, meldt Willems.

De Raad van Toezicht heeft veel waardering voor de wijze waarop Paul Willems als een verbindende bestuurder richting geeft aan de organisatie. Daarnaast vertegenwoordigt hij Amerpoort en de sector door de vele nevenfuncties die hij bekleedt. ,,Wij respecteren dat Paul ervoor kiest om na 1 september 2021 samen met zijn partner te gaan genieten van het leven, maar we zien hem niet graag vertrekken”, aldus de Raad van Toezicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie