Pieter Mourits uit Oud-Beijerland staat dit jaar al 20 jaar op de markt in Baarn.
Pieter Mourits uit Oud-Beijerland staat dit jaar al 20 jaar op de markt in Baarn. Christine Schut

Mourits twintig jaar op de markt in Baarn, aardappelhandel jubileert: 45 jaar

Zakelijk

BAARN Pieter Mourits uit Oud-Beijerland staat dit jaar al 20 jaar op de markt in Baarn met aardappelen uit Zeeland en de Hoeksche Waard: ,,Eigenlijk hebben we een dubbel jubileum, want ons bedrijf bestaat dit jaar 45 jaar.”

FAMILIEBEDRIJF In 2002 is Pieter op de markt in Baarn begonnen, het was de eerste markt die hij zelfstandig ging draaien. De Aardappelhandel is hem met de paplepel ingegoten: ‘van jongs af aan ging ik al met mijn vader mee’. Al snel zat de loop er in Baarn goed in: ‘En dat is eigenlijk al die jaren zo gebleven’. De laatste jaren stond Pieter meestal niet zelf op de markt in Baarn. ,,Ik ben steeds meer de inkoop van mijn vader gaan overnemen, vandaar dat vaak één van mijn broers of zwager op de markt te vinden was, op dit moment hebben we dat werk wat meer met elkaar verdeeld zodat ik weer vaak zelf op de markt te vinden ben. Baarn heeft een leuke en gezellige markt, het liefst sta ik daarom gewoon op de markt”, aldus Pieter.

,,Mijn vader is 45 jaar geleden begonnen met een verkooppunt in Veenendaal, daar zitten we nog steeds. Ondertussen zijn we de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, we staan met vijf broers op zestien markten van onder in Brabant tot boven in Gelderland, daarnaast bezorgen we eens per vier weken in zo’n 25 plaatsen.” Dit alles doen ze vanuit hun pand dat ze vier jaar geleden in Oud-Beijerland hebben laten bouwen.

VASTE TELERS Wat Mourits Aardappelhandel onderscheidend maakt? Pieter: ,,We werken met vaste telers die precies weten welke kwaliteit wij zoeken. Ze weten dat we kritisch zijn. Is een partij van mindere kwaliteit, dan nemen we die niet af. Elke partij aardappelen die we verkopen hebben we zelf geschild, gekookt en geproefd. We staan achter ons product. De grond waarop een aardappel groeit is ook heel bepalend. Niet alleen voor de smaak, maar ook voor de kookkwaliteit.” Naast aardappelen hebben ze ook peulvruchten en uien en verse aardappelproducten in het assortiment.

JUBILEUMACTIES Om dit 20-jarig jubileum op de markt in Baarn te vieren krijgen de klanten aanstaande dinsdag 20% korting! ,,En in de week voor de kerst krijgen de klanten een gratis schilmesje”, vertelt Pieter.

Meer informatie op www.mouritsaardappelhandel.nl

advertentie
advertentie