Geen laadpaal bij verbouwd tankstation BP Eemweg

31 jul, 13:30 Zakelijk Celia de Vree
Het BP station aan de Eemweg.
Het BP station aan de Eemweg.

BAARN Het tankstation van BP aan de Eemweg krijgt geen laadpaal voor elektrische auto’s. Het terrein is te klein om een auto gedurende het laden langere tijd een plek te geven. In februari dit jaar drong het CDA bij de gemeente nog aan op een actiever beleid om meer laadpunten te creëren. 

Op de website van onderzoeksbureau Techtiek.nl staat dat in Baarn inmiddels 82 openbare oplaadpunten zijn. Dat lijkt voor de honderden zo niet duizenden hybride- of volledig elektrische auto’s in het dorp wellicht niet voldoende. Maar veel bezitters van dit soort auto’s heeft een eigen laadpaal in de tuin. 

ACTIEVER BELEID De openbare palen zijn via de gemeente geplaatst of door commerciële aanbieders. Ze staan bij onder andere kantoorpanden aan de Tolweg en de Oude Utrechtseweg en bij Nijhof. Maar ook her en der verspreid in de wijken zijn openbare laadpalen te vinden. In totaal zijn er in Baarn 33 laadpalen beschikbaar voor elke 10.000 inwoners.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.