Afbeelding
Jaap van den Broek

Meubel Maatwerk Soest: ‘Waar de klant van droomt, kunnen wij maken’

Zakelijk

Voor Stefan Piepenbroek (MMS Meubel Maatwerk Soest) is geen opdracht te ingewikkeld

[SOEST/BAARN] Een nieuwe keuken. Een fraai kantoor. Misschien een woonkamermeubel dat net wat meer buren jaloers maakt dan het oude. Bij MMS van Stefan Piepenbroek belt geen opdrachtgever tevergeefs aan. Op de website zie je het al: hier zijn échte vakmensen aan het werk!

Stefan Piepenbroek kreeg het vak van meubelmaker door van zijn vader Hans. Toen die in de jaren negentig in zijn schuur aan het timmeren, zagen en schaven was, stond de kleine Stefan gebiologeerd mee te kijken. ,,En af en toe mocht ik ook helpen”, lacht hij. ,,Mijn vader had oog voor bijzondere ontwerpen, al besteedde hij toen nog veel opdrachten uit. Ik wist pas laat in mijn puberteit dat ik ook echt deze richting op wilde. Mijn vader liet me eens bij een interieurbouwer rondkijken en toen wist ik: ‘Dát wil ik ook!’ Nou, je ziet het, dat is wel gelukt.”

Het laatste zegt Stefan (30) met gevoel voor understatement. MMS is uitgegroeid tot een gerenommeerd ambachtelijk familiebedrijf, waar kleine wonderen worden verricht. De veertien vakmensen hebben gouden handen. Of ze nu met hout, glas of staal werken, of een fraaie combinatie, elk ontwerp is mogelijk en de klant is koning. ,,Op onze website staat de kreet ‘Co-creatie is de synergie van uw wensen en onze inzichten’. Van het eerste idee tot en met de uitvoering en afwerking betrekken we de klant bij het project. En andersom. Want eigenlijk is het zo dat wij bij MMS trots zijn dat we voor mensen mooie dingen mogen maken waar ze blij van worden. Zakelijk en particulier.”

VAK LAAT JE NOOIT LOS Er is, zegt Stefan, bij het uitvoeren van opdrachten maar één beperkende factor: de ruimte waarin een meubel moet worden ingepast. Verder gaan de vakmannen van Meubel Maatwerk Soest tot het uiterste om de dromen van de klant waar te maken. Stefan doet dat zelf overigens steeds minder vaak. Hij is in korte tijd meer de manager geworden die zorgt dat de zaken soepel draaien. ,,Dat is soms wel een beetje jammer”, zegt hij, ,,maar met het groeien van het bedrijf is het zo gelopen. Ik ben ondersteunend, probeer ervoor te zorgen dat alles stabiel en efficiënt verloopt. En natuurlijk probeer ik nog wel eens leuke projecten op te pakken. Dan kijk ik mee met de ontwerpen en geef ik mijn mening. Het vak laat je nooit meer los. Maar ik heb het volste vertrouwen in ons ontwerp-, productie- en montageteam. Het is steeds prachtig om te zien waar we als bedrijf toe in staat zijn.”

JONGE MENSEN OPLEIDEN Stefan Piepenbroek vindt het jammer dat men soms neerkijkt op ambachten zoals meubelmaker. Het betere handwerk kan wat hem betreft niet genoeg worden gepromoot bij jonge mensen. ,,Wij vinden het belangrijk dat er jonge vakmensen worden opgeleid. We hebben een jongen van zeventien in een BBL-opleiding. Hij werkt bij ons en gaat een dag in de week naar school. We proberen de volgende generatie onze liefde voor het vak mee te geven. Wat er niet is, kan je maken. Dat doen we elke dag en we zijn er trots op.”

Meubel Maatwerk Soest
Dalweg 199
3762 AW Soest
035 588 1770
https://www.meubelmaatwerksoest.nl/

advertentie