Afbeelding
Peter Beijer

Erik van Buiten: ‘Experts van Expert nemen alle tijd voor advies op maat’

Zakelijk

Fysieke en online elektronicawinkel vullen elkaar uitstekend aan

[SOEST/BAARN] Op zoek naar een stofzuiger, televisie wasdroger of wasmachine? Bij Expert aan de Van Weedestraat 6 is keuze genoeg. Maar het is niet het assortiment alleen dat telt vertelt eigenaar Erik van Buiten. ,,Wij onderscheiden ons in de persoonlijke benadering naar onze klant en geven advies op maat.”

Gedurende de afgelopen twee coronajaren groeide de elektronicawinkel in hartje Soest. Het is de kracht van lokaal winkelen, want Expert Soest is een toonaangevende winkel. Bij oudere Soesters zal de naam van voorloper ‘Schoemaker’ nog bekend in de oren klinken. De winkel met producten in witgoed, tv’s, multimedia en allerlei huishoudelijke apparatuur geeft al generatieslang advies op maat, persoonlijke aandacht en hulp bij het vinden van het geschikte product.

,,En dat was juist in coronatijd van groot belang”, vertelt Erik van Buiten. ,,Wij maken deel uit van het landelijke Expert-netwerk waar alle ondernemers een beetje eigenaar van zijn. Zo delen wij onze website. Je kunt dus op je gemak je product uitzoeken op de website, maar in de winkel krijg je het juiste advies.”

Dat advies is meer dan alleen het aantal toeren dat een wasmachine maakt of de verschillende mogelijkheden die een smart-tv biedt legt Erik uit. ,,Neem nou een wasmachine, het maakt nogal verschil of je alleen woont of dat je een gezin hebt waarbij de kinderen veel buiten sporten. Ook zoiets: je koopt een wasmachine ter vervanging van een heel oud model. Hou er rekening mee dat die nieuwe wasmachines veel minder water verbruiken, dus ook minder zeep nodig hebben. Dat zijn waardevolle tips die je niet uit een boekje of van een bezorgdienst krijgt.”

,,De experts van Expert hebben veel kennis in huis van alles wat we verkopen, bovendien nemen we alle tijd voor de klant. Het gebeurt ook dat wij iets adviseren dat de beleving van het nieuw gekochte artikel mooier maakt. Een Chromecast bij een TV bijvoorbeeld.”

,,Ons streven is dat men tevreden is en ons graag in de toekomst nog eens opzoekt. Dit kan zowel in de winkel als in de online webshop. Als lokale onderneming zij wij, ook online, altijd dichtbij. Dat begint al met het advies, maar je kunt ook denken aan de bezorging door onze eigen bezorgservice en we kunnen thuis alles voor de klant installeren. Mocht er iets gerepareerd moeten worden, dan kan je altijd contact opnemen. De telefoon is voor ons een belangrijk communicatiemiddel. Je krijgt ons direct aan de lijn.”

ONLINE ,,Veel mensen vinden het fijn om aankopen te doen in een fysieke winkel. Daarnaast is er een doelgroep die koopt via www.expert.nl. Deze combinatie is ijzersterk. We zijn 24/7 online bereikbaar. Voor vragen heb je persoonlijk contact met ons, zodat je ook online profiteert van de service in onze lokale winkel. Elke aankoop leveren wij deze indien gewenst, op afspraak en zo snel mogelijk bij mensen thuis.’’

EXPERT SOEST
Van Weedestraat 6
3761 CE Soest
035 6010344
www.expert.nl

advertentie