Afbeelding
Eigen foto

De Eetvilla, genieten op elk moment van de dag

Zakelijk

Prettige keuzestress bij Stephan en Sebastian Ott

SOEST/BAARN Ruimte, rust en regelmaat en dat aan de rand van de Soester bossen. Genieten van de koffie, eenlunch of een diner bij de Eetvilla is als een paar uur vakantie. Even niks aan je hoofd maar jezelf op prettige wijze verbazen over de culinaire kwaliteiten van de chef van het bekende restaurant aan de Soesterbergsestraat in Soest.

Eigenaren/gastheren Stephan en Sebastian Ott zijn de derde generatie die aan het roer staat van de horecagelegenheid die huist in een imposant gebouw. De rijke historie van het bedrijf en het pand is een klassiek verhaal.

Sebastian vertelt over de historie: ,,Leo van den Brink en Cornelia van den Brink-van Gaalen, de ouders van mijn moeder, kochten dit gebouw voor 33.000 gulden. Voor die tijd hadden zij vanaf 1945 een pension aan de overkant van de straat onder de naam ‘Dennenhof’, later ‘De Boschvijver’.”

Lies Ott-van den Brink is samen met man Charly Ott de tweede generatie die de scepter zwaait. Stephan Ott: ,,In mijn jeugd was hier nog minimale bebouwing. Vanuit de achtertuin kon je zo de Soester Duinen inlopen. Tot aan 1975 hadden wij hier hotelkamers. In dat jaar werd de wetgeving rondom hotelkamers strenger. Het hotel moest daarom flink verbouwd worden. Mijn ouders vonden de investering te groot en maakten van het hotel een restaurant.”

We zij nu jaren verder. Onder leiding van de gebroeders Ott is het restaurant geëvolueerd van chique hotel tot een eigentijds restaurant met typerende gastvrijheid, humor, stijl en een kaart vol speciale gerechten. De Eetvilla is een plek waar je gastvrij ontvangen wordt en waar een avondje uit eten een belevenis is.

Het terras is het vermelden waard. Op een zonnige dag is het heerlijk toeven aan de ruime tafels waar parasols zorgen voor comfort. Het gefluit van vogels begeleidt de vriendelijke woorden van de medewerkers die een verse cappuccino met iets lekkers, zoals Oma’s Appeltaart, serveren. Een ideale plek bovendien waar je even tot rust kan komen als je net daarvoor een flinke wandeling hebt gemaakt in de schitterende natuur van de Soester Duinen. Even de inwendige mens versterken meteen kopje soep, een broodje pulled chicken of een lunch met rundkroketten.

De Eetvilla is van alle markten thuis. De lunchkaart biedt een keuze uit verschillende broodjes, burgers en maaltijdsalades. Het diner geeft een prettige keuzestress. Want nemen we nu de Veluwse eendenborst, de zacht gegaarde lamsbout of kiezen we toch voor de vegetarische Poké bowl?

Heb je zin in het lekkere eten, maar blijf je liever een avondje thuis? Dat kan natuurlijk ook. Stephan: ,,Tijdens de lockdowns zijn we begonnen met bestellen en afhalen met een kleine kaart. Dat liep goed en het voorzag in een behoefte. Wij zijn daarmee doorgegaan. Zo kun je bij ons in de Eetvilla, maar ook thuis genieten van onze mooie gerechten.”

Meer informatie www.eetvilla.nl
Reserveren kan online of 035-6012706.

advertentie
advertentie