De zussen Lisette en Ilse Kolenbrander zijn de eigenaren van Écoutez uit Baarn.
De zussen Lisette en Ilse Kolenbrander zijn de eigenaren van Écoutez uit Baarn. Écoutez

Lisette en Ilse Kolenbrander van Écoutez: ‘Je hoort er weer bij!’

Zakelijk

BAARN De zussen Lisette en Ilse Kolenbrander zijn de eigenaren van Écoutez uit Baarn. Het bedrijf dat mensen helpt bij gehoorproblemen. Een gesprek met deze vakvrouwen is interessant. Niet alleen vanwege hun expertise op het gebied van hoorproblematiek én de oplossingen hiervoor, maar ook omdat de geëmigreerde Ilse vanuit haar woning in Dallas online aanwezig is.

Ilse vertelt over de verschillen tussen haar thuis- en moederland. ,,In Amerika is de zorg voor gehoorproblemen heel medisch en niet toegankelijk. Hoe anders is dat zoals wij dat bijvoorbeeld in Baarn hebben georganiseerd. Laagdrempelig met professionele hulp en zonder verwijzing.”

BUS OF ZUS? De eerste stap naar een oplossing van een hoorprobleem is een gehoortest. De cliënt neemt plaats in een geluidsgeïsoleerde ruimte. Met een koptelefoon moet hij of zij geluiden en woorden detecteren. ,,Het gaat vaak fout met de medeklinkers”, legt Lisette uit. ,,Je hoort het verschil niet meer tussen ‘kus, bus, zus of dus’. Dat probleem is niet te onderschatten. Mensen begrijpen het gesprokene niet, ontwijken gesprekken en vermijden ontmoetingen en belanden in een sociaal isolement. Terwijl dat helemaal niet nodig is.”

Ilse vult aan: ,,Gehoorproblemen kunnen de aanjager zijn voor andere klachten. Onderzoek van de World Health Organization toont een correlatie dat gehoorverlies een belangrijke risicofactor is voor dementie. Zelfs mild gehoorverlies verhoogt de kans op cognitieve achteruitgang en dementie op lange termijn.”

KREKELS Een gehoortest laten doen omdat u bijvoorbeeld op een zonnige dag de krekels niet meer hoort tsjilpen of wanneer u de televisie alleen maar goed hoort wanneer u het geluidsniveau op standje ‘burenruzie’ zet is dus geen overbodige luxe. Het goede nieuws: zo’n gehoortest is gratis én bij Écoutez zijn er binnenkort kennisdagen om informatie in te winnen en een gehoortest te doen.”

KENNISDAGEN OP 19 EN 20 MEI Lisette: ,,Wij organiseren op donderdag 19 en vrijdag 20 mei kennisdagen. Heeft u belangstelling, dan bent u van harte welkom in onze winkel aan de Brinkstraat 22-24. De koffie staat klaar. Wij houden deze kennisdagen onder het motto: geef gehoor aan kennis. Wij informeren over de beste hooroplossingen. Of het nu gaat over een hoortest of het aanmeten van hoortoestellen.”

VOOR IEDEREEN ,,Wij onderscheiden ons van de bekende grote ketens”, vertelt Ilse. ,,Wij vinden dat iedereen goed moet kunnen horen, ongeacht leeftijd, beperkingen van welke aard dan ook, het budget of de verzekeraar. Daarin onderscheiden wij ons. De grote ketens zijn gebonden aan een bescheiden assortiment van standaardmerken. Wij gaan op zoek naar jouw beste hooroplossing. Wij weten dankzij onze ervaring en het netwerk wat de beste oplossing is voor onze klant. ”

Lisette: ,,Een hoortoestel is veel meer dan alleen een gehoorapparaat. De nieuwste generaties hoortoestellen zijn in staat de omgeving nog nauwkeuriger in kaart te brengen en zich daaraan vervolgens aan te passen. Ook nemen mogelijkheden toe bij het samenwerken met smartphones, tv en hifi toe. Door een hoortoestel blijft u bij de tijd, u kunt weer meedoen aan een gesprek, kortom u hoort er weer bij. Ons uitgangspunt is de kwaliteit van leven. Laten wij er in elk geval voor zorgen dat mensen wat te kiezen hebben. Kom daarom langs voor een test en meting. Wij ontvangen u graag bij Écoutez en kom gerust langs tijdens de kennisdagen op 19 en 20 mei.”

https://ecoutez.nl/,  telefoon: 035 543 19 85

advertentie