Afbeelding
Peter Beijer

Binnenhuis Scheltinga: ‘Het interieur moet aansluiten op de levensbehoefte van de klant’

30 juni 2021 om 15:00 Zakelijk

BAARN Wooninspiratie voor interieurmogelijkheden opdoen in verschillende sfeerkamers. Dat is het concept van Binnenhuis Scheltinga by Millo dat Robert Millo en zijn vrouw José vanaf 1998 succesvol hanteren.

Robert leidt ons rond in de winkel die de traditionele openingszin eer aandoet. Wij hebben verschillende kamers gecreëerd. Zo kun je ideeën en inspiratie opdoen voor je persoonlijke leefomgeving thuis of op het werk.” Ondertussen gaat Robert ons voor via de klassieke trap. We wandelen namelijk in een voormalige woning uit 1905 en fraaie details van het eeuwoude huis zijn gelukkig bewaard gebleven. Het komt de sfeer ten goede, ook op de bovenste etage waar mooie designmeubels, aangekleed met gordijnen, vloerbedekking, zonwering, verlichting en bijzondere woonaccessoires te bewonderen zijn. 

Als Robert spreekt over het inrichten van een sfeerrijk en stijlvol interieur dansen zijn woorden van enthousiasme. Hier spreekt de liefhebber. Een goed verstaander hoort bovendien een charmant Frans accent. ,,Dat klopt”, zegt Robert. ,,Ik kom uit Zwitserland. José en ik hebben elkaar ontmoet in Cambridge. Ik kom zelf uit een gezin dat actief was in bloemen met een aanverwante kwekerij. Hierdoor heb ik wel gevoel voor structuur en kleur ontwikkeld. José komt uit de interieurbranche.”

Het concept van Binnenhuis Scheltinga, hoe werkt dat? ,,Verwacht bij ons niet een gigantische hoeveelheid meubels”, legt Robert uit. ,,Zie je die stoel daar?” Hij wijst op een fraaie eetkamerstoel. ,,Die stoel kan in een miljoen verschillende varianten geleverd kunnen worden. De mogelijkheden zijn onbegrensd, we denken graag mee. Geen overbodige keuze, maar een persoonlijke aanpak op maat, met mooie combinaties. Vervolgens kunnen wij je volledig ontzorgen. Van vloer, met vloerbedekking, tapijt of bijvoorbeeld een mooie PVC-vloer tot behang, lamellen, gordijnen zonwering en uiteraard de meubels van merken zoals Leolux, Pode, Castelijn en Vibieffe. De merken zijn Europees; Duits, Italiaans, Zwitsers en Nederlands. Wij zorgen voor een sfeervolle inrichting. Daar hebben wij een omvangrijk en betrouwbaar netwerk aan professionele experts voor. Het eindresultaat is comfortabel, mooi en met een eigen karakter. Innovatief in vorm, functie en techniek. Maar het allerbelangrijkste is dat het voldoet aan de behoefte van de gebruiker.”

Om een indruk te krijgen van de inrichting kan een beroep worden gedaan om dochter Chloé van Millo Interiors. ,,Zij maakt een 3D-impressie waardoor je een prima voorstelling van je nieuwe interieur krijgt.”

De service gaat volgens Robert verder dan alleen het advies, het leveren en installeren. ,,De na-service is minstens zo belangrijk. Maar wat ik ook belangrijk vind: we zijn niet alleen een winkel voor een totaalconcept. Je bent bij ons ook van harte welkom voor een enkel product. Het is onze passie om samen met de klant tot de juiste woonsfeer te komen. Je woont zoals je bent!”

U bent van harte welkom in de winkel (dinsdag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur).

Binnenhuis Scheltinga
Laanstraat 22 Baarn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie