Ter versterking zijn de stempels geplaatst.
Ter versterking zijn de stempels geplaatst. Martin Hoogendoorn

Eigenaren betalen mee aan betonrot

7 maart 2021 om 11:27 Wonen

BAARN Eemland Wonen draait niet alleen op voor de kosten van de bestrijding van de betonrot in de 72 woningen van het complex Eemborg. Ook de eigenaren van de koopappartementen aan de Drakenburgerweg/prof. Krabbelaan/Fockema Andreaelaan leveren een financiële bijdrage. De totale kosten zijn 232.500 euro. Eemland Wonen neemt 191.250 euro voor haar rekening. Inclusief de inflatiecorrectie moeten de eigenaren van de koopappartementen 41.245,50 euro betalen. Diana de Leeuw, één van de bewoners van de op-top woningen, zegt door de rekening verrast te zijn.

Het wooncomplex Eemborg bestaat uit een mix van koop- en huurappartementen. Een aantal woningen is verhuurd aan Amerpoort. Ruim vier jaar geleden werd betonrot aan drie Sonneveltflats geconstateerd. Ook bij Eemborg was de bewapening van het beton aangetast. Eind 2017 werd de betonrot aan de Sonneveltflats met succes bestreden. Vorige week is begonnen met de aanpak van de roestvorming bij de Eemborg appartementen. Over de werkzaamheden zijn de bewoners bijtijds geïnformeerd.

Voor elf appartementen gaat het dus om een bedrag van ruim 41 mille in euro’s. De individuele bijdragen liggen tussen de 2.734, 50 en 3.743,245 euro voor de grootste op-top woningen. ,,De appartementen van Eemborg zijn ondergebracht in een Vereniging van Eigenaren (VvE). De kosten van de herstelwerkzaamheden komen voor rekening van de VvE en worden vervolgens via een verdeelsleutel aan de eigenaren doorbelast. Wij vinden het vervelend dat er onduidelijk is ontstaan over de verdeling van de kosten van de herstelwerkzaamheden”, zegt directeur-bestuurder François Claessens.


Door Martin Hoogendoorn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie