Voldoende woningverkoop groene inbreidingslocatie

25 februari 2010 om 08:04 partnercontent



De verkoop van de 58 woningen op de vroegere kwekerij van Kuijer aan de Plataanlaan verloopt voorspoedig. Van elk type zijn nog maar enkele huizen beschikbaar.Kopers zijn voornamelijk Baarnaars. In maart wordt begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. In de loop van april/ mei start de feitelijke bouw door  Vos & Teeuwissen.

Directeur Wim Oudendorp laten weten: “Naast de mooie uitstraling van de woningen, die, als het project De klaar is, er een heel gezellige wijk van maakt, zijn het ook de minder hoge energielasten die de mensen tot koop doen besluiten. Met de huidige aangepaste energieprestatienorm zullen deze huizen een aanmerkelijk lagere energielast hebben dan een woning in de bestaande markt.”

Rijdend over de Plataanlaan lijkt het alsof de kwekerij nog volop in bedrijf is. Veel van het aanwezige groen is al verkocht. Toch staat er het nodige. “Een deel wordt opgeslagen voor hergebruik in het plan. Tot eind maart is het mogelijk voor particulieren coniferen en ander groen tegen een schappelijke prijs te kopen”, weet Baarnaar Oudendorp. Kuijer levert het perceel schoon en bouwrijp op. Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk, er zijn geen bezwaren meer, zodat niets de uitvoering in de weg staat. Gebouwd worden 12 tweekappers, 12 starterswoningen, 2 vrijstaande-, 7 verandawoningen en 25 appartementen, waarvan 5 sociale huur, voor de Woongroep Ouderen Baarn (WOB). De huizen variëren in prijs van 2 ton tot 650.000 euro.
Oudendorp stelt: “Kopers zijn inderdaad veel Baarnaars. Nu wordt ook buiten Baarn geadverteerd om de de laatste woningen te verkopen. De belangstelling voor  de appartementen is groot. Alle kopers en huurders sluiten zich aan bij de WOB, die ook al een bestuur heeft voor de Vereniging van Eigenaren. Een paar appartementen zijn nog te koop. Overall zijn voldoende huizen verkocht, zodat we eind april/begin mei van start gaan.” De bouwtijd/verwachte oplevering is weersafhankelijk. Vos & Teeuwissen voorziet een bouwtijd van 14 tot 15 maanden voor de appartementen.
De woningen zullen, afhankelijk van type en bouwstroom, successievelijk opgeleverd worden. De exacte planning  moet nog vastgesteld worden.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie