Bevoorrading Aldi op Eemnesserweg is verkeersgevaarlijk

12 sep, 14:00 Winkels Martin Hoogendoorn
Afbeelding

BAARN De bevoorrading van de Aldi supermarkt leidt tot gevaarlijke en ongewenste situaties. De 18 meter lange vrachtwagens moeten twee tot drie keer per dag op de Eemnesserweg achteruit het laaddok inrijden.

Dat blijkt uit de analyse van camerabeelden. De gemeente heeft een week lang de Eemnesserweg met camera’s geobserveerd. In 2018, bij de bouw van de supermarkt, werd geconcludeerd dat het kruispunt met de Nieuwstraat en de Dalweg weliswaar onoverzichtelijk was, maar niet onveilig. De gemeente vond destijds de scheiding tussen de aanlevering van goederen en de bezoekersstroom richting winkel belangrijker. Verschillende raadsleden toonden toen al hun grote zorgen. In de zomer van 2020 zijn de appartementen opgeleverd en is de Aldi geopend. Het college van burgemeester en wethouders zegde toe om de situatie goed te monitoren.  

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.