Bus rijdt in het weekend niet meer naar Lage Vuursche
Bus rijdt in het weekend niet meer naar Lage Vuursche BDU

Inwoners mogen reageren op dienstregeling OV 2022

23 juli 2021 om 23:06 Verkeer en vervoer

BAARN Het provinciale concept Vervoerplan 2022 voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht is klaar en wordt voorgelegd aan reizigersorganisatie ROCOV Utrecht, de gemeenten en inwoners van de provincie Utrecht. Het is mogelijk om op het conceptplan te reageren. Inwoners van Lage Vuursche geven aan te reageren omdat hun dorp in het weekend onbereikbaar is met het openbaar vervoer.

,,We hebben deze reactiemogelijkheid gedeeld in onze dorpsapp, daarin zitten ongeveer honderd personen. Veel daarvan hebben al aangegeven bezwaar te zullen maken”, aldus Vuurschenaar Frits Visser. ,,Het is jammer dat de gemeente Baarn eerder heeft zitten slapen en de bezwaartermijn tegen de wijziging in de dienstregeling bij de provincie Utrecht heeft laten verlopen. Nu lijken ze zich wel druk te maken.”

Buslijn 59, van Hilversum naar Zeist vv, doet sinds 1 januari in de weekends Lage Vuursche niet meer aan. Dit betekent dat het dorp met het openbaar vervoer in het weekend onbereikbaar is. In het concept vervoersplan staat dat de dienstregeling in 2022 dezelfde zal zijn als in 2021. Met eerder minder dan meer busritten.

De nieuwe dienstregeling is te vinden op de website van regionale OV-vervoerder Syntus (www.syntusutrecht.nl) en U-OV (www.u-ov.info). Op deze websites kan ook worden gereageerd. Dat kan tot uiterlijk 8 augustus. Reacties worden door de provincie verwerkt in een definitief Vervoerplan, dat op 14 september wordt voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie