Massaal werd er zondagochtend geslalomd.
Massaal werd er zondagochtend geslalomd. Caspar Huurdeman

Overgangen ruim één uur gesloten

12 april 2021 om 10:00 Verkeer en vervoer

BAARN Slalom nooit tussen de spoorbomen. Dat snapt iedereen, maar wat doe je wanneer de slagbomen niet meer omhoog gaan. En niet alleen bij de overgang in de Torenlaan maar ook bij de Generaal van Heutzlaan. Dat betekent allemaal omrijden en lopen naar de andere kant van het dorp, de Amsterdamsestraatweg, waar een viaduct over het spoor is.

Zondagmorgen rond 10.00 uur sloeg het beveiligingssysteem van het spoor op hol en bleven de bomen gesloten. Wandelaars, fietsers en automobilisten wachten even geduldig, maar daarna slalomden ze alsnog tussen de gedaalde spoorbomen door.

ProRail zegt er geen enkel begrip voor te hebben en wijst op het grote gevaar. Volgens een woordvoerder kan dat alleen wanneer er verkeersregelaars zijn die het verkeer ter plaatse begeleiden.

De treinen reden zondagochtend met een zogenoemde lastgeving. Dat betekent dat de machinist weet dat er een storing is, zijn snelheid aanpast en in de omgeving van overgangen zijn claxon gebruikt. Incidenten bleven gelukkig uit hoewel wandelaars een overstekende automobilist op het nippertje waarschuwden, voor een trein die aan kwam rijden.

Monteurs van ProRail wisten het euvel rond 11.00 uur te verhelpen. Onderzocht wordt nog of de storing mogelijk veroorzaakt kan zijn door de werkzaamheden vorig weekeinde. Tijdens de paasdagen werden in vier dagen en nachten, drie wissels en de spoorrails op de overgang Torenlaan compleet vernieuwd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie