Afbeelding
Christine Schut

Elektriciteitsnetwerk Lage Vuursche verzwaard

13 januari 2021 om 09:06 Verkeer en vervoer

LAGE VUURSCHE Medewerkers van Klever Boor- en Perstechniek uit Benschop zijn afgelopen anderhalve week druk bezig geweest in Lage Vuursche met het aanbrengen van nieuwe leidingen. In deze buizen legt netwerkbeheerder Stedin binnenkort nieuwe elektriciteitskabels. Dit is noodzakelijk omdat we tegenwoordig allemaal meer stroom verbruiken. Het huidige netwerk voldeed niet meer.

Het gaat hierbij om de 300 Roedenlaan en Stulpselaan. Gisteren zijn de werkzaamheden afgerond bij Restaurant ‘t Spiehuis op de hoek Biltseweg/Stulpselaan. ,,We werken in opdracht van Stedin”, legt uitvoerder Henk Stigter uit. ,,Zij wilden het elektriciteitsnetwerk verzwaren, ons is gevraagd daarvoor een tracé te bedenken.” Omdat in bosgebied wordt gewerkt, mag er niet worden gegraven om de kabels in de grond te leggen. Boren is dan de enige methode. In dit geval op veertien meter diepte. ,,Voordeel is ook dat je in het landschap niet kunt zien dat er is gewerkt. Wij brengen een mantelbuis aan, daarin kan Stedin de kabels aanleggen. Als er al kabels liggen, boren wij daar onderdoor. Het is onze specialiteit. We boren tot 1.500 meter diepte.”

Klever wordt regelmatig door Stedin ingehuurd om werkzaamheden te verrichten in de gemeente Baarn. Onder andere voor de kabels die in het centrum van Baarn werden neergelegd vanwege de aanleg van het zonnepark langs de A1, heeft Klever het voorwerk verricht. ,,Vanwege de aanleg van zonneparken en verzwaring van netwerken, hebben wij het druk”, aldus Henk Stigter

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie