Voorzitter Bert Kranendonk van 100 jarige WSV de Eem, kreeg een koninklijke erepenning uitgereikt voor de vereniging, door burgemeester Mark Röell.
In theater de Speeldoos in Baarn was vandaag een jubileum bijeenkomst met alle (oud) leden.
Voorzitter Bert Kranendonk van 100 jarige WSV de Eem, kreeg een koninklijke erepenning uitgereikt voor de vereniging, door burgemeester Mark Röell. In theater de Speeldoos in Baarn was vandaag een jubileum bijeenkomst met alle (oud) leden. Caspar Huurdeman

Jubilerende Baarnse Watersport Vereniging de Eem ontvangt de Koninklijke Erepenning

19 maart 2023 om 17:00 Verenigingen

BAARN Koning Willem-Alexander heeft besloten de Koninklijke Erepenning toe te kennen aan BWV de Eem ter gelegenheid van haar 100-jarige bestaan. De Koninklijke Erepenning is door burgemeester Röell van de gemeente Baarn zondag eind van de middag uitgereikt tijdens de feestelijke ledenbijeenkomst in de Speeldoos. Voorzitter Bert Kranendonk gaf de burgemeester als dank voor zijn komst naast een bloemetje ook de verenigingspet.

BWV de Eem is op 20 maart 1923 opgericht door twintig leden onder voorzitterschap van de heer Tegelberg en heeft een eigen gebouw aan de oever van de Eem aan de August Janssenweg te Baarn. Dit pand wordt al sinds die tijd van de gemeente Baarn gepacht. De vereniging beschikt over een ruime vloot roei- en zeilboten voor alle leeftijden en voor beginnende tot gevorderde deelnemers aan wedstrijden. De vloot wordt regelmatig vernieuwd en aangevuld, zodat de leden over goed materiaal kunnen beschikken. De vereniging heeft intensieve samenwerkingsverbanden met omliggende verenigingen. Over en weer worden wedstrijden gehouden en staan de verenigingen open voor gastroeiers en zeilers van de andere verenigingen. Zo vormt BWV de Eem een belangrijke schakel in het waterrijkegebied van Midden-Nederland. 

De zeilsport wordt beoefend op de Eem en het Gooi- en Eemmeer, waarvoor de vereniging boten heeft liggen bij het verenigingsgebouw in Baarn en aan de Eemmond bij jachthaven het Raboes. Ook door de zeilers wordt aan wedstrijden deelgenomen en worden zeiltochten georganiseerd. De vereniging verzorgt gedurende het gehele jaar intern roei- en zeilopleidingen voor de leden. De jeugdcommissie verzorgt de activiteiten voor de jeugd tot 18 jaar. Dit bestaat uit instructie en trainingssessies, deelname aan wedstrijden en gezellige bijeenkomsten. Naast de sportieve activiteiten bevordert de vereniging een hecht sociaal verband tussen de leden,zowel door het gezamenlijk roeien en zeilen als door het verenigingsleven buiten het sporten om. Het ledental is door de jaren heen stabiel gebleven. In totaal zijn dit er ongeveer 450 in de leeftijd van 12 tot 100 jaar, waarvan 20 jeugdleden.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Koninklijke Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarigbestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

.

Petje op voor burgemeester die een Koninklijke erepenning uitgereikt.
Voorzitter Bert Kranendonk van 100 jarige WSV de Eem, kreeg een koninklijke erepenning uitgereikt voor de vereniging, door burgemeester Mark Röell.
In theater de Speeldoos in Baarn was een jubileum bijeenkomst met alle (oud) leden.
Voorzitter Bert Kranendonk, gaf de burgemeester als dank naast een bloemetje, ook de verenigingspet.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie