Anneke en Pierre Faes winnaars Banteux met oude en jonge duif.
Anneke en Pierre Faes winnaars Banteux met oude en jonge duif. Kees Koffrie

Combinatie Faes pakt de dubbel

8 september 2021 om 17:30 Verenigingen

BAARN Op de wedstrijdkalender stond Niergnies, maar vermoedelijk had de plaatselijke contactpersoon aan de Nederlandse Duivenbond vergeten door te geven dat er afgelopen zaterdag en zondag in de naaste omgeving een vliegshow was, en dan is het zeer gevaarlijk om ter plekke duiven te lossen. Door de omissie was Afdeling 7 ook niet geïnformeerd. Aan de lossingscoördinator werd daarom verzocht de ‘s nachts al in positie geplaatste duivencontainers door te laten rijden naar het 8½ km verder gelegen Banteux. 

Vervelend maar niets aan de hand want door nevel en lage bewolking konden de duiven toch niet vroeg los. Om 11.00 begon het langzaam op te klaren, en om 12.30 uur was er geen vuiltje meer aan de lucht , en konden de 12.221 duiven worden gelost. Van dit aantal waren er 4.586 d. ingeschreven voor het 7de jonge duiven concours, en 7.635 d. ouden die deel namen aan de natoer competitie. In PV De Pool werden beide wedstrijden gewonnen door Anneke en Pierre Faes. En hoe, want op beide vluchten bezetten zij het volledige erepodium.

BANTEUX De eerste prijswinnares arriveerde gezamenlijk met een jonge duif. De aankomst van de oude, een driejarige duivin, werd door de elektronische aankomstregistratie vastgelegd om 16.23.30. Ze stond als tweede aangeduid voor het aangewezen kampioenschap. Ook weer eentje van goede komaf, want ze werd gekweekt uit een broer van de Helena, en zat op jongen van zeven dagen. Net als haar gevleugelde tante , waarover in de reportage van vorige week al verslag werd gedaan, presteert zij geweldig want ze behoort ook tot de kanshebsters om naar de komende Olympiade te worden afgevaardigd. Ze staat momenteel 8ste in de nationale rangschikking . In datzelfde rijtje staan nog twee haar hokgenotes. Over de klasse van het hok Faes gesproken. Omdat de wind uit noordelijke richting kwam is het zuiden van het wedstrijdgebied altijd in het voordeel , dus waren Anneke en Pierre blij verrast met deze schitterende uitslag. Een derde prijs in een Afdelingsuitslag , en in concoursgroep Noord (Gooi- en Omstreken/Veluwezoom) en Regio A-1 beide eerste is buitengewoon. PV De Pool doet het fantastisch goed in concoursgroep Noord en Regio A-1. Drie weken aaneen de eerste prijs. Op Asse-Zellik stond Luay Alkhaylang als eerste, Lessines werd gewonnen door de Comb. Ruttenberg- de Ruijter, en deze week Anneke en Pierre met de oude en jonge duiven als eerste van Banteux.

Uitslag: Anneke en Pierre Faes: 1, 2 en 3; Comb. Ruttenberg-de Ruijter: 5, 6 en 7; J. Kwak: 22, 30 en 44; A. van Amerongen: 42 en 55; Comb. H. & R. Bakker 43; W. van de Hoef: 63 ; Comb. Van Zoeren-Magré: 67.

JONGE DUIVEN De winnares is een vaal duivinnetje dat zat te broeden op tien dagen eieren . Een mooie stand om wat sneller te vliegen. Ze werd een seconde later afgevlagd als haar oude hokgenote, om 16.23.31 uur. In haar pedigree staat de fameuze Belgische vedette Stefan Lambrechts, met wiens duiven Faes zeer succesvol is. In Afdeling 7 wint ze de vierde prijs, en in concoursgroep Noord en Regio A-1 de eerste prijs. In de uitslag staan op de tweede en derde plaats nestmaatjes. Het veelbelovende doffertje, de 926, won zaterdag haar zesde prijs, en verdient het om voor het voetlicht te komen. 24-07-21 Duffel: 1e, 31-07-21 Lessines: 5e, 07-08-21 Niergnies: 1e ,14-08-21 Royé: 6e, 28-08-21 Nanteuil: 10e 04-09-21, Niergnies: 2e.

Uitslag: Anneke en Pierre Faes: 1, 2 en 3; J. Kwak: 5, 15 en 16; Comb. Ruttenberg- de Ruijter: 6; Luay Alkhaylang: 9, 10 en 21; A. van Amerongen: 18 en 26; M. van de Hoef: 20, 23 en 24; Comb. Van Zoeren-Magré: 27 en 31.

Door Kees Koffrie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie