Afbeelding
Pixabay

Baarnaar krijgt werkstraf voor vernielingen

19 augustus 2022 om 17:15 Rechtbank

BAARN Een 43-jarige Baarnaar is vrijdag door de Utrechtse politierechter veroordeeld tot 48 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het beschadigen van deuren en muren in de woning van zijn ex-vriendin. Eerder had de man al de voorruit van een bedrijfsbusje vernield.

De Baarnaar wilde op 14 maart bij de woning van zijn ex-schoonvader in Baarn naar binnen, maar diens mantelzorgster weigerde hem de toegang. De verdachte vertrok boos, maar kwam niet veel later weer terug en gooide een baksteen tegen de voorruit van de werkbus van de echtgenoot van de mantelzorgster.

De verdachte richtte daarna in de nacht van 14 op 15 maart vernielingen aan in de woning van zijn toenmalige vriendin, nadat hij ook daar voor een dichte deur had gestaan. Hoewel hij een sleutel had, kon hij niet naar binnen omdat de voordeur op het nachtslot zat. Toen de man eenmaal binnen was gekomen, sloot zijn vriendin zichzelf uit angst in de badkamer op en belde de politie.

GEEN GELDBOETE Hoewel de verdachte geen relevante recente documentatie op zijn strafblad had staan, vond de officier van justitie een geldboete niet aan de orde omdat de vernielingen in de woning van zijn vriendin volgens hem ‘een vorm van huiselijk geweld’ was. ‘’Je woning is bij uitstek de plek waar je je veilig moet voelen”, benadrukte de aanklager. Bovendien had de Baarnaar nooit een baksteen naar het bedrijfsbusje moeten gooien. “Boosheid en frustratie mag je niet afreageren op andermans spullen”, aldus de officier van justitie.

Omdat de rechter het helemaal met de aanklager eens was, veroordeelde ze de verdachte overeenkomstig de eis. De Baarnaar was vrijdag om onbekende reden niet bij de behandeling van zijn strafzaak aanwezig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie