De Wintertuin in het Cantonspark.
De Wintertuin in het Cantonspark. Caspar Huurdeman

Raad Baarn grijpt in bij Wintertuin

29 november 2023 om 23:54 Politiek

Wethouder moet verkoop met voorrang onderzoeken

BAARN De gemeenteraad grijpt in bij de Wintertuin. Wethouder Hugo Prakke moet zijn pogingen om een stichting op te richten voorlopig stoppen en eerst serieus onderzoeken of verkoop mogelijk is.

Twaalf raadsleden stemden woensdagavond voor een motie, die door VVD-er Suzanne Oortman Gerlings was ingediend. Ze kreeg er de handtekeningen onder van VoorBaarn, CDA, 50Plus en ChristenUnie. PvdA, GroenLinks en D66 stemden tegen. 

Een poging van het college van burgemeester en wethouders om de komende maanden zowel de stichtingsvorm als mogelijk verkoop te onderzoeken, werd geblokkeerd. De draai van de raad komt onder andere door concrete belangstelling van Baarnaars die de kas in het Cantonspark willen kopen en exploiteren. Eén van hen is ondernemer Fred Dorland.

Prakke maakte de raad duidelijk dat het verboden is om het monument rechtstreeks aan een belangstellende te verkopen. Mocht het tot verkoop komen, dan moet iedereen de kans krijgen zijn belangstelling kenbaar te maken.

De Wintertuin staat leeg nadat de laatste huurder het contract opzegde. Volgens het college betekent de motie dat er maanden vertraging ontstaat bij het zoeken naar een nieuwe bestemming. Ook moet wethouder Prakke opnieuw in gesprek met de Baarnaars, die al hadden laten weten belangstelling te hebben om het gebouw namens de gemeente te gaan exploiteren.

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie