Afbeelding
GroenLinks

GroenLinks trapt campagne voor Statenverkiezingen 2023 af

6 februari 2023 om 07:51 Politiek Deel je nieuws

Klimaat, natuur, biodiversiteit, woningmarkt, sociale gelijkheid, biodiversiteit zijn de speerpunten met het oog op de in de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten op 15 maart die belangrijk zijn voor de leden van GroenLinks Baarn/Eemnes. Vrijdagavond wisselden zij in Lokaal-O van gedachten met David Oude Wesselink, lid van de Utrechtse Statenfractie van GroenLinks over de prioriteiten voor wat hij noemde een groener en eerlijker Nederland. De aftrap voor de bijeenkomst werd gegeven door de Baarnse wethouder Steven de Vries, tevens voorzitter van het verkiezingsprogramma van GroenLinks in de provincie Utrecht.

Op de kandidatenlijst staan vanuit Baarn de namen van Anne Sluijs en Job de Haan voor Eemnes. Voor de Baarnse Anne Sluijs, tevens raadslid voor GroenLinks in Baarn, zijn de komende verkiezingen vooral van belang voor de bovengemeentelijke activiteiten met het oog op een meer natuurlijk Utrecht. De Eemnesser Job de Haan, tevens bestuurslid van GroenLinks in Baarn/Eemnes, benadrukte dat de verkiezingen ook van groot belang zijn om in de Eerste Kamer te zorgen voor een meerderheid van beide partijen, de zogenaamde ‘linkse wolk’. Tijdens de ‘aftrap’ bijeenkomst van de campagne was er tevens aandacht voor de ook op 15 maart te houden waterschapsverkiezingen. Mariette van Oosterwijk Bruyn is de enige Baarnse kandidaat voor op de lijst van Waterschap Natuurlijk, een lijst die de steun heeft van zowel GroenLinks als D66.

GroenLinks Baarn/Eemnes presenteerde ook een campagneplan voor de komende weken om intensief aandacht te vragen voor de aanstaande komende verkiezingen. Posters, folders en huis- aan- huis bezoeken maken deel uit van dit plan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie