Fel debat over de Speeldoos; Nieuwe coalitie houdt voet bij stuk en start onderzoeken

22 jun, 15:45 Politiek Caspar Huurdeman
Stevige kritiek van André van der Padt (VVD) op het Speeldoos dossier. Achter hem de nieuwe cultuurwethouder Mark Veldhuizen.
Stevige kritiek van André van der Padt (VVD) op het Speeldoos dossier. Achter hem de nieuwe cultuurwethouder Mark Veldhuizen.

BAARN Eind dit jaar zal blijken dat het budget van 9,8 miljoen euro voor vernieuwbouw van de Speeldoos te weinig is.

Dan wil de nieuwe coalitie in de gemeenteraad het huiswerk gedaan hebben en alternatieven kunnen presenteren. 

VERTRAGEN Dat is heel wat anders dan de zaak vertragen of de Speeldoos geen toekomst gunnen aldus Tino Schouten (VoorBaarn). Het ging er fel aan toe bij de eerste raadsvergadering met het nieuwe college. De discussie spitste zich toe op de toekomst van Theater de Speeldoos. 

De VVD had geen goed woord over voor het openbreken van het raadsvoorstel dat pas vorig jaar is genomen om de bibliotheek ook aan de Rembrandtlaan te vestigen en daarvoor alle ruimtes, buiten de grote zaal, te slopen. 

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.