Extra raadsvergadering over fietspad door het bos

22 apr, 12:08 Politiek Paleis Soestdijk Baarnsche Courant
De bulldozer heeft de ondergrond voor het fietspad al vrijgemaakt.
De bulldozer heeft de ondergrond voor het fietspad al vrijgemaakt.

BAARN De aanleg van het fietspad door de bossen bij Paleis Soestdijk is stilgelegd door de gemeente. Er komt een extra raadsvergadering over twee weken waarin de raad besluit wat er moet gebeuren.

Fractievoorzitter Tino Schouten van de grootste partij in de raad, VoorBaarn, gaf al een schot voor de boeg. ,,Wij zijn niet blij met een plak beton dwars door het bos.” Het gebeurt zelden dat er een extra raadsvergadering wordt uitgeschreven. De raad is geïrriteerd dat er slechts een kort persbericht is verschenen over de aanleg van een fietspad tussen de Biltseweg in Soest en de Hilversumsestraatweg. In eerste instantie werd aangenomen dat het een oplossing was voor het afsluiten van de fietsroutes over het landgoed Pijnenburg.

De bulldozer heeft het karwei al geklaard. Over enkele honderden meters is een stuk bos van ruim drie meter afgegraven op de rand van Landgoed Soestdijk. Letterlijk, want een strook grenzend langs het hekwerk is ..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.