Bewoners Lage Vuursche maken zich zorgen om staat dorpshuis

10 jan, 13:00 Politiek CDA Baarn
CDA'ers gingen zaterdag in gesprek met Vuurschenaren.
CDA'ers gingen zaterdag in gesprek met Vuurschenaren.

LAGE VUURSCHE Kou en modderige fietspaden trotserend trokken fractie- en bestuursleden van CDA Baarn voor hun maandelijkse fietsronde dit keer naar de Lage Vuursche. Van inwoners vernemen wat zoal bij hen leeft, waarover men tevreden is en wat noden en wensen zijn. Daar aangekomen werden de CDA’ers al opgewacht door leden van de Contactcommissie Lage Vuursche (CCLV) en van de Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche. 

Opvallend: de Vuurschenaren zelf vinden de ophef over de extreme drukte in en rond de Lage Vuursche, waarover in de media het nodige geschreven is, nogal overdreven. ‘Ach, die drukte is eigenlijk best gezellig, en laten we wel wezen, dat is niet veel vaker dan zo’n 30 à 40 keer per jaar’. Meer zorgen maakt men zich over de georganiseerde activiteiten en bouwsels rond de Lage Vuursche, zoals een toename van activiteiten bij theehuis ’t Hooge Erf en de steeds verder toenemende drukte en verrommeling in ‘de Kuil’. Ook de komst van een tweede theehuis, op de hoek van de Vuurse Steeg en de Embranchementsweg, ligt de inwoners nog steeds zwaar op de maag. Iedereen wil dat er zo veel mogelijk van de natuur genoten kan worden, maar dat leidt weer..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.