Soestdijk koerst gestaag naar het bestemmingsplan

21 jul, 17:30 Politiek Paleis Soestdijk Nufotograferen.nl
MBE houdt vast aan de Royal Park Live Concerten.
MBE houdt vast aan de Royal Park Live Concerten.

BAARN Opent Soestdijk in 2024 de deuren? Is de buitenkant van het rijksmonument in oude glorie hersteld en de binnenkant klaar om de komende honderd jaar de etalage te zijn van de mooiste dingen die Nederland maakt. Dat zal in september duidelijk worden wanneer de belangrijke stap tussen voorontwerp en definitief plan wordt behandeld: Het ontwerpbestemmingsplan. Vanwege de huis-aan-huis verspreiding van de Baarnse Courant vandaag de round up tot nu toe.

De draaiboeken liggen klaar. Van plint tot plafond is beschreven hoe Paleis Soestdijk gerenoveerd moet worden. Een gigantisch karwei. Met nam de historische zalen moeten ‘origineel’ blijven. Dat betekent dat de elektriciteit en verwarming onzichtbaar vernieuwd moeten worden en alles van glasvezel moet worden voorzien. Wellicht dat de vloer wel aangepakt mag worden en voorzien van een laag waardoor er iets op of onder geprojecteerd kan worden.

AFGEBROKEN Voor al die ingrepen is het bestemmingsplan niet nodig. Er verandert weinig tot niks aan de buitenkant. Alleen het binnenzwembad, dat als een rare wrat er in de jaren zeventig van de vorige eeuw tegenaan is geplakt, wordt afgebroken. Net als een soort stacaravan die Prins ..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.