Soestdijk gaat in winterslaap; Na 5 januari 2020 gaat de kachel op de waakvlam

11 okt, 14:19 Politiek Paleis Soestdijk Hilde Sneep
Paleisdirecteur Floris de Gelder.
Paleisdirecteur Floris de Gelder.

BAARN Zondag 5 januari 2020 is de laatste dag dat bezoekers een kaartje kunnen kopen om Paleis Soestdijk te verkennen. De volgende dag gaat de verwarming in het paleis op de waakvlam. Directeur Floris de Gelder vertelt hoe Soestdijk om wil gaan met het onverwachte tussenjaar.

Alle plannen, alle contracten, zijn altijd gericht geweest op 5 januari 2020. Tot dan kon iedereen die dat wilde het paleis in het weekeinde bezoeken, daarna zou de renovatie starten waardoor het paleis twee jaar compleet op slot gaat.

De Gelder: ,,De brandverzekering, de bruikleen overeenkomst met het rijk van een belangrijk deel van de inrichting, de contracten van de mensen die de vrijwilligers begeleiden, overal stond 5 januari." De gemeente begint echter pas op..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.