Het Nutsgebouw aan de Penstraat.
Het Nutsgebouw aan de Penstraat. Baarnsche Courant

Volgende week overleg over theater

29 mei 2020 om 19:02 Politiek

BAARN Wethouder Hugo Prakke wil volgende week al om tafel met alle belanghebbenden rondom een theater aan de Brink. De raad besloot woensdagavond tot uitstel van het besluit tot december. Prakke: ,,Wat mij betreft nu snel doorpakken en alles op een rij zetten. December lijkt lang maar daar zit de zomerperiode tussen.” Behandeling in december betekent dat het college in november een besluit moet nemen.

Prakke wil ook contact met de bewoners van de Miedemahof die geschrokken zijn van het voornemen om een theater in hun achtertuin te bouwen. De tijd wordt ook gebruikt om te kijken of het programma van eisen voor de Speeldoos nog van deze tijd is. Het renovatiebudget van 4 miljoen is enkel bedoeld voor het uitbreiding van het gebouw, zodat de bibliotheek er bij kan. Er is niets gereserveerd voor aanpassingen of veranderingen aan de grote theaterzaal. De kleine zaal zou in eigen beheer iets opgeknapt worden.

Na een intensieve debatraad vorige week, was er afgelopen woensdag niet veel vuurwerk rond het dossier. Dat kwam ook door het beeld vergaderen. Duidelijk was dat er een meerderheid voor uitstel was. De VVD, met vijf zetels de grootste partij in de raad, toonde zich vorige week nog fel tegen het opnieuw uitstellen van het besluit. Tijdens de beslisraad steunden de liberalen echter de motie van CDA'er Rik van Hardeveld voor uitstel. Daardoor was er een ruime meerderheid en stemden uiteindelijk alleen de BOP en de PvdA tegen.

Het college van burgemeester en wethouders ontraadde de motie, maar wethouder Hugo Prakke maakte er zeker geen halszaak van. Prakke: ,,De gemeenteraad is de baas, wij voeren uit.” Ook kan hij zich wat voorstellen bij uitstel in deze coronatijden.

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie